15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:23

MM Stoica, eliberat condiționat

spot_img

Fostul manager al Stelei Mihai Stoica va fi eliberat condiţionat. El este al cincilea condamnat din “Dosarul Transferurilor” care îşi recapătă libertatea.

Decizia a fost luată luni de magistrații Tribunalului Ilfov și este definitivă.

Potrivit digi24.ro, Mihai Stoica a susținut, în instanță, că a muncit pentru cele patru lucrări scrise cât a stat după gratii. În replică, judecătorul i-a cerut să enumere cât mai rapid numele acestor lucrări și a cerut detalii privind timpul acordat acestora.

Mihai Stoica a afirmat că, poate, cel mai puţin a lucrat trei luni la o lucrare, dar că altora le-a acordat şi şase luni. El a explicat că a copiat foarte multe date statistice, dar că mult mai importante sunt părerile sale de expert în domeniu cu privire la temele abordate.

Fostul manager al Stelei a formulat o cerere de eliberare condiţionată încă de la finele anului trecut, însă procurorii DNA au făcut contestaţie.

Anchetatorii au arătat, în contestaţia depusă la Tribunalul Ilfov, că prevederile legale ce reglementează posibilitatea deţinuţilor de a-şi scurta pedepsele scriind lasă loc abuzului. Tocmai din această cauză, afirmă procurorii, judecătorul care a admis, în primă instantă, eliberarea condiţionată, ar fi trebuit să dispună mai întâi ca cele patru cărţi să fie expertizate, pentru ca un specialist să stabilească dacă sunt lucrări ştiinţifice şi dacă într-adevăr au fost scrise de Mihai Stoica.

MM Stoica a fost condamnat, în martie 2014, la trei ani şi sase luni de închisoare în dosarul transferurilor de fotbalişti.

R.D.