3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:11
No menu items!

MM Stoica cere anularea sentinţei din “Dosarul Transferurilor”

spot_img

MM Stoica_SZ

Din contestaţia în anulare depusă de avocaţii managerului general al Clubului Steaua reiese că MM Stoica se consideră nedreptăţit de sentinţa din dosarul “Transferuri în fotbal”, prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Instanţa de rejudecare a condamnat în mod nelegal şi cu încălcarea flagrantă a principiului legii penale mai favorabile pe inculpatul Mihai Stoica. (…)În ciuda faptului că legea în vigoare prevedea limite de pedeapsă vădit inferioare.

Contestaţia în anulare depusă de MM Stoica la CAB

Curtea de Apel Bucureşti ar trebui să decidă începând cu 21 martie, când are primul termen de judecată calea de atac extraordinară, dacă judecătoarele din apel au calculat corect sau nu termenele de prescripţie în cazul lui MM Stoica.

Este evident că pentru ambele infracţiuni de înşelăciune pentru care am fost condamnat, aplicabilă ca lege mai favorabilă este Noul Cod Penal.(…)Dacă la data intrării în vigoare era prescrisă răspunderea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, nu se poate vorbi de conflict cu noul cod penal?

Contestaţia în anulare depusă de MM Stoica la CAB

Avocatul Loredana Radu a calculat astfel termenele de prescripţie pentru infracţiunile pentru care a fost judecat Mihai Stoica:

  • Pentru înşelăciune, în cazul transferului lui Iulian Arhire, prescripţia ar fi curs de la 3.02.1999 până la 5.08.2006, iar în cazul lui Florin Cernat prescripţia ar fi curs din februarie 2001 până la 31.08.2008.
  • Pentru spălare de bani, două infracțiuni săvarşite în 1999, prescripţia se consideră împlinită pe 30.06.2011, respectiv pe 31.12.2011.

Avocatul lui MM Stoica susţine că din aceste motive instanţa trebuia să constante încetarea procesului penal și că s-ar impune suspendarea executării deciziei penale din 4 martie şi desfiinţarea ei.

Calcularea prescripției speciale ar fi şi motivul pentru care apărătorii susţin că în cazul lui MM Stoica a fost încălcat principiul egalităţii de tratament, deoarece în cazul a 3 dintre cei 8 inculpaţi nu ar fi fost aplicate reglementările mai îngăduitoare ale noului Cod Penal.

Maia Constantin