31.4 C
București
luni, 2 august 2021 - 11:46

Mituitorul lui Trășculescu a avut contracte cu ministerul Elenei Udrea

spot_img

Denunțătorul deputatului Alin Trășculescu, cel căruia îi ceruse mită de zeci de mii de euro și de la care, de altfel a primit de-a lungul timpului, sume mari de bani, este omul de afaceri Mircea Alexandru Vintilescu, copatron al firmei Aquaform SRL.

Vintilescu, în vârstă de 32 de ani, este asociat în această firmă cu mama sa, Angela Vintilescu. Tatăl afaceristului, Mircea Vintilescu, este profesor universitar, cercetător științific în domeniul mediului.

Aquaform a primit contracte de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în 2011, când era condus de Elena Udrea.

Potrivit informațiilor furnizate chiar de MDRT, „pachetul de lucrări (proiectare şi execuţie) aferente judeţelor Hunedoara şi Timiş a fost atribuit Asocierii S.C. CONFORT SA  – S.C. BRING CONSULT SRL- S.C. TRISKELE SRL pentru valoarea de 516.831.381,14  lei, fără TVA.

Pachetul de lucrări (proiectare şi execuţie) aferente judeţelor Arad şi Bihor a fost atribuit Asocierii SC Romstrade SRL şi SC Primacons SRL, cu o propunere financiară, de 527.241.804,58 lei, fără TVA.

Pachetul de lucrări (proiectare şi execuţie) aferente judeţelor Tulcea şi Galaţi a fost atribuit asocierii S.C. TANCRAD SRL – DELTA ACM 93 – PRIMACons GROUP –AQUA FORM pentru valoarea de 355.420.498,14 lei, fără TVA”.

Elena Udrea spunea la sfârșitul săptămânii trecute că „este regretabil că se întâmplă asemenea lucruri, însă mereu au fost şi vor fi persoane care folosesc numele unor instituţii sau chiar ale unor miniştri pentru a obţine foloase personale”.