23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:28
No menu items!

Mituitorul chestorului Dan Fătuloiu, 6 ani de închisoare

spot_img

Decizia definitivă a fost luată față de afaceristul Cătălin Chelu de judecătorii Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea

Chelu Catalin_SZ

Omul de afaceri gălățean Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare în dosarul în care a fost cercetat pentru că a încercat să dea o șpagă de 1 milion de euro chestorului Dan Fătuloiu, fost secretar de stat în Ministerul de Interne.

Decizia definitivă a fost pronunțată, luni, la Curtea de Apel București, de celebrii deja judecători Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea.

Admite apelurile, desființează în parte hotărârea instanței de fond și rejudecând condamnă pe inculpatul Chelu Cătălin la pedeapsa finală de 6 ani, pe inculpatul Badea Ștefan la pedeapsa de 4 ani, pe inculpatul Bunea Antonel la pedeapsa de 6 luni cu suspendare și pe inculpatul Constantinescu Gabriel la pedeapsa de 6 luni cu suspendare. Menține celelalte dispoziții ale instanței de fond. Definitivă

Curtea de Apel București

În decembrie 2010, cei patru au fost trimiși în judecată sub acuzațiile de dare de mită. În rechizitoriul, procurorii arată că în perioada august – 12 noiembrie 2010, Cătălin Chelu a promis chestorului şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu (denunţător în cauză) suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv, să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale, având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia.

În 23 noiembrie 2010, Fătuloiu a fost revocat din funcţie, la scurt timp după scandalul privind mita de un milion de euro care i-ar fi fost promisă de Chelu pentru a-i rezolva dosarele penale. Dan Valentin Fătuloiu a recunoscut în faţa instanţei, la unul dintre termenele de judecată, că familia sa avea afaceri cu societatea Alprom, condusă de Cătălin Chelu, după ce Antonel Bunu a prezentat judecătorului documente contabile din care rezultă legăturile de afaceri.

Andrei Tudor