17.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 10:13
No menu items!

Mitt Romney câștigă confruntarea cu Barack Obama

spot_img

dezbatere obama romney

Republicanul Mitt Romney, contracandidatul președintelui SUA, Barack Obama, a înregistrat un succes în cursul ultimei dezbateri televizate.

Potrivit unui sondaj realizat de CNN după confruntarea dintre cei doi, 67% din cei chestionați au spus că Mitt Romney a fost câştigător, în timp ce restul a afirmat că Barack Obama a fost mai bun. în timpul confruntării ce s-a

„Nu cred că există nici cea mai mică îndoială (…) Romney a câştigat”, a fost de părere G. Terry Madonna, de la Franklin and Marshall College, care urmărește dezbaterile prezidenţiale americane începând din 1960. „A fost mai dinamic, fără să fie provocator sau combativ”, a spus expertul, după confruntarea televizată de la Denver (Colorado). În privința lui Obama, Clyde Wilcox, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Georgetown, afirmă că acesta s-a izolat timp de două zile pentru a se pregăti și a părut „un pic prost dispus şi iritat, nu a părut să stea la pândă, nu l-a atacat prea tare pe Romney”.

Cu toate acestea, profesorul de ştiinţe politice Kareem Crayton, de la Universitatea Carolina de Nord, consideră că Romney nu a dat lovitura de graţie. „Nu a fost un episod care să schimbe natura cursei. Totuşi, Romney a înregistrat un rezultat foarte bun”, a spus profesorul, care adaugă că prestaţia lui Obama nu a dus la pierderea respectului pentru acesta.

 

FOTO edition.cnn.com