20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 23:29

Mitsubishi recunoaște că a falsificat testele privind consumul încă din 1991

spot_img

Constructorul auto japonez Mitsubishi Motors a recunoscut marți că a utilizat metode de testare a consumului de combustibil care nu respectă standardele guvernamentale încă din anul 1991, transmite AFP, citat de Agerpres.

Valoarea de piață a Mitsubishi Motors, al șaselea mare producător auto nipon, s-a redus la jumătate după ce săptămâna trecută compania a admis că a exagerat economiile de combustibil pentru patru modele de automobile vândute pe piața japoneză și că a utilizat metode de testare care nu respectă standardele japoneze începând din anul 2002.

“Am utilizat această metodă pentru piața internă încă din 1991”, a declarat marți un responsabil al grupului Mitsubishi Motors, într-o conferință de presă. “Nu cunoaștem încă numărul modelelor afectate”, a adăugat acesta.

Dezvăluirile au determinat autoritățile japoneze să efectueze percheziții la unul din centrele de cercetare & dezvoltare ale Mitsubishi Motors, în vederea începerii unei investigații.

În plus, agenția de evaluare financiară Standard & Poor’s a avertizat că ar putea coborî și mai mult ratingul Mitsubishi Motors în zona speculativă.

R.D.

foto: reuters.com