8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:38

Mitropolia Banatului a cumpărat o casă de la samsarii din clanul Cârpaci, din Timișoara

spot_img

Este vorba despre o clădire de patrimoniu, una dintre cele mai frumoase case din orașul de pe Bega, care ar valora 250.000 de euro.

Imobilul a fost împărțit, pe timpuri, în cinci apartamente, patru dintre ele fiind cumpărate, sau preluate prin șantaj și amenințări, de la proprietari, de membrii clanului Cârpaci.

Cei mai bogați și de temut samsari imobiliari reușesc, de ani de zile, să pună astfel mâna pe cele mai importante clădiri din oraș. După ce cumpără un apartament, îi fac pe ceilalți locatari să se mute singuri sau să le vândă, la prețuri infime, proprietățile, ca să scape de ei. Singurul apartament al clădirii de patrimoniu care nu era ocupat de clanul Cârpaci aparținea unui pensionar, care nu s-a lăsat intimidat de amenințărilor membrilor grupării.

Florin Ciobănescu, fost secretar al Primăriei Timișoara: “Zice, vezi o casă frumoasă și te muți acolo și vii cu puradelul, cu purcelul, cu cățel și într-o lună de zile pleacă toți de acolo. La ce preț? La prețul pe care îl vrem noi. La început cu manele, după aia cu geamuri sparte.”

Fostul secretar al primăriei le-a povestit jurnaliștilor de la stirileprotv.ro că, pe lângă hărțuielile inimaginabile la care au supus locatarii, membrii clanului ar fi executat, în ultimii 20 de ani, modificări de structură, care au afectat grav rezistența clădirii și și-au construit closete etajate chiar în curte.

Clanul Cârpaci deține 144 de imobile în tot orașul. Nu se știe prețul pe care Vladimir Cârpaci l-a obținut de la Mitropolia Banatului, dar experții imobiliari citați de presa locală apreciază că imobilul ar valora cel puțin 250.000 de euro. Conform reprezentanților Mitropoliei, aici se va înființa un centru cultural.