10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 15:12

Miting PSD. Piața Victoriei este ALBĂ. Mesajele liderilor PSD și ALDE / UPDATE

spot_img

Zeci de mii de membri PSD se află sâmbătă seara în Piaţa Victoriei, la cel mai mare miting politic pe care l-au pregătit partidele de guvernământ PSD-ALDE. Îmbrăcaţi în alb, oamenii protestează faţă de “abuzurile din justiţie”.

Gabriela Firea: Bine aţi venit de bună voie la Bucureşti. Trebuie să ne apărăm libertatea

Seria discursurilor a fost deschisă de primarul Capitalei, Gabriela Firea:  “Bine ați venit în anul centenar, în anul Marii Unirii, la 100 de ani, ne întîlnim să ne apărăm demnitatea, libertatea și dreptul de a fi liberi în această țară. Am ajuns să luptăm pentru libertate. Trebuie să le dăm o lecție. Ați venit de bună voie la București, cu drag, vă place, v-a plătit cineva, v-a obligat cineva? Bine ați venit de bună voie la Bu curești. Dragi români din toată țara, dreptul românilor este sfânt, nu mai putem accepta ca cineva să confiște votul românilor. Justiție, dreptate, adevăr peste tot, în instituții. Nu putem trăi cu dictatura minorității. Alegerile au fost libere și votul românilor trebuie să fie sfânt. Să nu ne mai fie teamă să vorbim, să ieșim din casă, să semnăm dacă suntem corecți. De ce să ne fie frică. Vreți o justiției corectă? Vreți instituții puternice și respectate. Vă mulțumesc mult pentru participarea voastră. Vreau să rostim câteva versuri ale poetului, Mihai Eminescu: Ceți doresc eu ție, dulce Românie… Trăiască, România liberă”.

  • UPDATE

Liviu Pleșoianu: „Bună seara, oameni liberi. Aștept de un an și jumătate să se audă adevărata majoritate. Trebuie să le recuperez. Am o veste, chiar în aceste clipe niște persoane, Kovesi, Iohannis, Coldea, Maior și toți securișitii lor s-au închis într-o sufragerie, văd ce facem noi aici și le e frică. Într-o țară liberă nu poporului trebuie să-i fie frică, ci torționarilor. Vreau să vorbim împreună. Aș începe să spun că sunteți extraordinar de mulți și nu o văd pe Kovesi, vă propun așa să strigăm împreună: Doamna Cucuvea, unde v-ați ascunselea? Mai avem: E sufrageristă și nu mai rezistă. Ieși afară, cucucea torționară, Noi majoritatea, voi securitatea”.

  • UPDATE

Călin Popescu Tăriceanu: „Dragi români, pentru mine este o după-amiază frumoasă, pentru că adie vânt de libertate. Sunt mândru de voi și de România. Vreau să vă spun că acum cîteva zile, fiul meu mijlociu Mihai m-a întrebat de ce facem acest miting. Facem acest miting pentru libertate. Am venit să mă ntâlnesc cu cei care cred că România trebuie să rămână liberă, România este o țară suverană, România trebuie să trăiască liberă. Am venit să strigăm că judecătorii trebuie să judece liberi. Am crezut că după 89 ne-am câștigat dreptul la libertate. Democrația nu supraviețuiește singură, trebuie încurajată și apărată. Visul de libertate nu s-a îndeplinit. Trăim într-o democrație controlată de zece ani. Ne confruntăm cu un fenomen numit statul paralel, omniprezent în economie, mass-media, justiție. Speranțele noastre nu sunt îndeplinite și trebuie să continuăm să luptăm până când vom învinge forțele oculte care au pus mâna pe această țară. Trebuie să ne luăm democrația înapoi. O democrație adevărată respectarea alegerilor libere, că suntem toți egali în fața legii. Nimeni nu este mai presus de lege. Mai este puțin până să proclamăm statul paralel, statul politico-mafiot. Dacă vom accepta să finanțăm acest mecanism să nu ne întrebăm de ce nu sunt bani pentru sănătate sau educație. Cum se explică că Kovesi a devenit mai importantă decât Constituția? Sunt convins că nu veți accepta ca securitatea nu a murit ci doar s-a transformat, vrea să fie din nou la putere, mai perfidă, s-a insinuat pas cu pas. Știm sistemul pas cu pas, ne asucltă telefoanele, ne urmărește și ne bagă la pușcărie. Se spune că democrația este orfană, noua securitate are doi părinți: Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Fac un apel pentru toți cei acoperiți, din presă, politică, administrație, tuturor le cer curajul să fie partea schimbării și a reconcilierii, in ceea ce mă privește mă angajez să lupt în continuare. Voi face asta cu colegii din ALDE și partenerii din PSD”.

  • UPDATE

Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu: „Bună seara, România. Ardealul e aici, Moldova e aici, oltenii mei sunteți aici, vă întreb ca să știe cu toții că România este în stradă. Am fost luați în rîs, jigniți, ați venit într-un număr mare și asta este un lucru extraordinar, pentru că prezența voastră aici demască un sistem care este obișnuit să lucreze cu manipulare, cătușe, cu violența. Arătați aici că statul paralel nu mai poate minți la nesfârșit. Am venit să vă spun cum arată statul paralel pentru că l-am cunoscut, m-a vizitat acasă, mi-a venit ca musafir la primărie, am ieșit cu cătușe, al fost acuzată de luare în mită. Am fost umilită, acuzată pe nedrept, cu acuzații aiuritoare și nu sunt singurul om politic în această situație. Ce am pățin noi se poate întâmpla oricui. Camere de luat vederi puse în dormitor, urmărire prin GPS; interceptări de telefoane, inseamnă familii traumatizate, umilință, călcarea în picioare a drepturilor. În spatele acestui chip se ascund securiști care te interceptează ilegali, procurori care falsifică, jurnaliști care primesc în plic ce să scrie. Uniți suntem mult mai puternici, statul adevărat e statul votat”.

  • UPDATE

Premierul Viorica Dăncilă le vorbeşte manifestanţilor: Rezultatul votului românilor trebuie respectat. Abuzurile trebuie să fie respinse

“Dragi prieteni suntem in piață împreună pentru a spune lucruri esențiale, rezultatul votului românilor trebuie respectat, abuzurile trebuie stopate. Iată care este diferența dintre noi și cei care nu ne lasă să guvernăm. Am mărit salarii, ei au tăiat atunci cînd au fost la guvernare, noi am mărit pensii, ei au fost împotrivă și le-au tăiat cînd au fost la guvernare, noi am încpeut reforma în justiției, ei se opun, economia crește în continuare, ei spun că măsurile noastre vor conduce la un dezechilibru. Cei care fac acest lucru, doresc binele României? Eu nu cred. Am fost acuzată de trădarea țării, dar mă aștept la orice din partea oamenilor care nu știu să ducă o luptă la lumina zilei. Președintelui PSD i s-a deschis dosar penal înainte de campania electorală înainte de 2016, lui Tăriceanu la fel.”

  • UPDATE

Liviu Dragnea: Bună seara. Înainte de toate, haideți să o felcităm cu toții pe Simona Halep. Ne-a adus o bucurie după 40 de ani. vreau să vă salut cu respect și admirație pe toți cei care ați venit astăzi să fiți alături de noi, în Piața Victoriei, membrii de partid și oameni care nu fac parte din niciun partid, dar au credința că putem trăi într-o țară mai bună. Ați dat dovadă de curaj venind aici, v-ați asumat cu demnitate poziția, dreptul la libertăți și meritați aplauze. Îi salut de asemenea cu milă pe toți trimișii în piață ai statului paralel. Civili sau nu, la ordin din curiozitate. Vă rog să-i salutați. Suntem mulți, mai mult decît se așteptau cei care râdeau și ne insultau, ce trebuie să știe că niciodată statul paralel este că suntem foarte mulți, suntem democrație, suntem voința populară. Am fost întrebat și eu ce înseamnă statul paralel împăotriva căruia protestăm azi. Este un sistem care folosește instituițiile statului într-un mod nelegitim, afara și paralel cu libertățile și cu voința exprimată la vot. În paralrel cu libertățile noastre cu Constituția, adică Securitatea. Au trecut trei ani de când regimul Băsescu a plecat, dar instrumentele lui au rămas. procurorii corupți au rămas. I-ați văzut la televizor falsificând dosare, șefa DNA a rămas.

CITEȘTE ȘIMITING PSD. ZECI DE MII DE OAMENI, ÎN PIAȚA VICTORIEI