14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:04

Miting în Piața Universității pentru demisia lui Gabriel Oprea. Ce-a spus Klaus Iohannis

spot_img

Câteva zeci de persoane s-au adunat, duminică după prânz, la fântâna de la Universitate, pentru a cere demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, după ce poliţistul Bogdan Gigină a murit în timp ce însoţea coloana oficială a vicepremierului. Manifestanţii scandează “Jos Oprea”, “Demisia”, “Demnitate” şi “Stop abuzului de putere”. Oamenii nu au aprobare pentru miting, ei spunând că s-au strâns spontan.

Întrebat de ziariști, la Arad, dacă a vorbit cu vicepremierul, Klaus Iohannis a declarat că este inadmisibil că Guvernul nu ia o poziție oficială în acest caz și că îi poftește în fața microfoanelor atât pe ministrul Gabriel Oprea, cât și pe premierul Victor Ponta.

În legătură cu acest eveniment, am un singur comentariu de făcut: iată, suntem în cea de-a cincea zi şi nu avem o luare de poziţie oficială din partea Guvernului, aşa ceva este inadmisibil. Opinia publică aşteaptă lămuriri şi îi poftesc de urgenţă în faţa microfoanelor pe domnii Ponta şi Oprea să dea aceste lămuriri, şi nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care, din nefericire, a murit un poliţist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică şi la lămuriri de ordin general.

Klaus Iohannis

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Bogdan Gigină a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a zeci de colegi îmbrăcaţi în uniforme.

Octavian Cătușanu