-3.5 C
București
joi, 9 februarie 2023 - 1:59
No menu items!

Miting de susținere a comisarului Berbeceanu, în fața sediului DIICOT din Deva UPDATE

spot_img

berbeceanu-DIICOT

  • UPDATE

Aproximativ 300 de persoane participă, duminică, în faţa sediului DIICOT Hunedoara, la un miting de susţinere a comisarului şef Traian Berbeceanu. Participanţii au declarat că menţinerea şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba în stare de arest preventiv este o măsură incorectă.

Protestatarii poartă pancarte inscripţionate cu mesaje precum: „Traian Berbeceanu = integritate, onestitate, linişte”, „Respect Traian Berbeceanu”, „Eliberaţi-ne comisarul!”, „Traian Berbeceanu nu este un pericol pentru ordinea publică”, „Vrem probe, nu vorbe” şi „Vrem respect, nu dispreţ”. Totodată, printre participanţi se află persoane care au tricouri albe inscripţionate cu „Respect Traian Berbeceanu”.

Vicepreşedintele sindicatului poliţiştilor din Hunedoara, Vasile Bucuci, a declarat, la rândul lui, că nemulţumirea poliţiştilor participanţi la acţiune este legată de lipsa de comunicare în acest caz. Poliţiştii îi cer şefului IGPR să facă verificări în acest caz şi să ofere un comunicat oficial prin care să fie clarificate acuzaţiile care trebuie însoţite de probe.

De asemenea, una dintre protestatare a declarat că acţiunea are loc ca urmare a mobilizării de pe o reţea de socializare, care a strâns 10.000 de susţinători. Susţinătorii comisarului şef Traian Berbeceanu afirmă că acesta este o victimă a sistemului, iar menţinerea lui în arest este o nedreptate, întrucât are dreptul să se apere în libertate, în condiţiile în care nu reprezintă un pericol.

Un miting de susținere a polițistului Traian Berbeceanu este programat duminică, în municipiul Deva, cu începere de la ora 16.00. Manifestarea are loc pe aleea pietonală dintre Primăria Deva şi Prefectura județului Hunedoara, acolo unde se află și sediul structurii teritoriale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), potrivit unui mesaj lansat pe Facebook de susținătorii lui Berbeceanu.

Nu mai putem să stăm să privim cum numele unui profesionist este călcat în picioare! Toţi cei care cred în nevinovăţia comisarului şef  Traian Berbeceanu şi îl vor înapoi, acolo unde îi este locul, adică la conducerea celei mai bune structuri a Poliţiei Române, trebuie să reacţioneze”, se arată în mesajul de mobilizare la protest.

Comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a fost arestat preventiv şi pus sub învinuire într-un dosar al DIICOT, în care este acuzat de sprijinirea unei grupări infracţionale.

Berbeceanu este acuzat că ar fi furnizat informații despre o anchetă unui grup de persoane din Alba și Hunedoara, urmărite pentru evaziune fiscală și delapidare.

Andrei Tudor