9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 22:10

Miting de solidaritate cu victimele din Colectiv, la Roma. Au participat români, moldoveni și italieni

spot_img

Peste 250 de români, dar și moldoveni și italieni au participat duminică la o manifestație în fața sediului Ambasadei României la Roma.

Potrivit Agerpres, sosiți la o mobilizarea cerută de redactorul-șef al publicației românești “Actualitatea magazine”, Alina Harja, românii s-au adunat în semn de solidaritate cu victimele incediului de la clubul “Colectiv” din București din 30 octombrie.

“Nouă nu ne pasă, vrem cu toți-acasă!”, “Corupția ucide!”, “De la Tisa pân la Nistru/Un guvern și-un prim-ministru!” – sunt lozincile scandate de manifestanți, după ce, anterior, s-a cântat “Deșteaptă-te române!”.

Participanții la manifestație au vorbit despre corupția endemică din România, despre situația politică, economică și socială care a îndemnat la emigrarea în masă a românilor. Pe ușa Ambasadei României au fost lipite fotografiile celor morți în incendiul din clubul Colectiv.

Protestul a fost autorizat de Chestura Romei de la ora 11.00 la ora 13.00 (ora locală), la manifestație fiind prezente și importante efective ale carabinierilor.

foto: emigrantul.it