23.6 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 6:03

Mitică Iliescu şi Viorel Hrebenciuc, serviciu contra servicii / STENOGRAME DNA

spot_img

Vicepreședintele Camerei Deputaților și generalul în rezervă au fost interceptați ambiental de anchetatori în mai multe locații

Hrebenciuc_Iliescu_SZ

Viorel Hrebenciuc şi Mitică Iliescu au fost interceptaţi ambiental în mai multe locaţii, aflate inclusiv în afara Capitalei. Așa reiese din stenogramele discuțiilor purtate de cei doi și cuprinse în referatul prin care procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cer aviz pentru arestarea preventivă a liderului PSD. Aceleași stenograme arată că şeful Oficiului pentru Protecția Consumatorului este nepotul lui Mitică Iliescu, care însă l-a înșelat în legătură cu o afacere, iar şefa RECOM i-a fost “fată de cabinet” lui Hrebenciuc. 

Unul dintre cele mai valoroase servicii returnate de Viorel Hrebenciuc lui Mitică Iliescu ar fi fost, conform referatului DNA, chiar demiterea nepotului lui Iliescu, Vlad Bontea, din fruntea OPC. Și asta, pentru că Bontea ar fi refuzat să-i mai restituie generalului în rezervă părţile sociale dintr-o firmă la care fusese înscris în acte drept acţionar, împreună cu soţia sa, Alina-Loredana Bontea, nepoată a lui Dumitru Iliescu.

Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Iliescu şi că va interveni pe lângă directorul ONRC, Silvia Claudia Mihalcea, pentru a o determina să înregistreze în Registrul Comerţului drepturile fostului general SPP asupra societății Agenţia Română de Securitate SRL. În acest context, Hrebenciuc a sunat-o pe Silvia Mihalcea şi a anunţat-o că va primi vizita avocatei lui Mitică Iliescu, Mihaela Lupu.

V. Hrebenciuc: La Registru e fata mea.

D. Iliescu: Cine?

V. Hrebenciuc: Silvia.

D. Iliescu: NU ştiam.

V. Hrebenciuc: Păi, a fost la cabinet la mine zece ani! E foarte bună. Vă ştie ea, nu trebuie să o cunoaşteţi!

D. Iliescu: Daţi-mi şi mie numărul ei. Nu mă duc eu, trimit pe cineva, pentru că dacă mă duc eu acolo, poate apare careva. Daţi-mi şi mie un telefon al ei să o sune fata mea.

V. Hrebenciuc: Acum vi-l dau.

D. Iliescu: Ce se întâmplă, nu puteam să fac altfel.

V. Hrebenciuc: Vă dau acum un sms cu numărul ei: 0744.391…

D. Iliescu: Şi un nume?

V. Hrebenciuc: Silvia. Cum o mai cheamă? Taică-su a fost procuror-şef.

D. Iliescu: Am notat: Silvia, 0744.391…

V. Hrebenciuc: Cum o cheamă pe fata dumneavoastră?

D. Iliescu: Mihaela Lupu.

V. Hrebenciuc: O sun, dar să văd dacă nu e cumva în vacanţă.

D. Iliescu: Numai să nu uitaţi dumneavoastră numele Mihaelei.

V. Hrebenciuc: Nu, acum o sun. Nici Andreea nu răspunde. Mă sună ele. Cât stăm noi de vorbă, mă sună una dintre ele. Poate o fi plecată, se mărită şi ea acum. În sfârşit, mă sună ele.

D. Iliescu: Şi am luat toate măsurile necesare, am blocat tot peste tot, în fine. Sunt într-o situaţie destul de delicată, pentru că, fiind în familie, mai cunoaşte….

V. Hrebenciuc: Mă sună Silvia. (Vorbeşte la telefon: Ce faci, Silvia? Eşti în vacanţă, ce-i cu tine? Dar unde eşti? NU, te întrebam dacă eşti în concediu sau la birou. Aaaa, nu ai fost în concediu? Ai fost sau nu te-ai dus? Când e nunta, Silvia? A, mai e timp. Am înţeles, Silvia, bem o cafea vineri, când o să ajung şi eu în Bucureşti, sau luni, dar o să te caute din partea mea Mihaela Lupu. Da? Aşa, ca să ştii. Şi oricum, vreau să te văd, da? Hai, te pup mult! Sărutmâna! Pa, pa!) Era la Asirom, telefonul era în geantă, ca la femei.