3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 12:23
No menu items!

Mită vaci, oi și alimente pentru șefa Parchetului din Gheorgheni (Harghita)

spot_img

Izabella Majeczki_SZ

Prim procurorul Parchetului Judecătoriei Gheorgheni (județul Harghita), Izabella Majeczki, va fi prezentată vineri magistraților Curții de Apel București, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzată că a primit drept mită două vaci, trei oi, doi miei, precum și o sacoșă cu alimente de la persoane cercetate penal.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a precizat vineri, într-un comunicat de presă, că, în cursul anului 2011, Izabella Majeczki a pretins și a primit, prin intermediar, de la două persoane cercetate într-un dosar penal ovine și bovine (două vaci, trei oi și doi miei), în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să își exercite atribuțiile de prim-procuror, astfel încât persoanele cercetate să beneficieze de o soluție favorabilă în dosarul penal în care erau cercetate pentru infracțiuni cu violență.

Pentru a ascunde infracțiunea de luare de mită respectivă, Izabella Majeczki a instigat și a ajutat o persoană să contrafacă, la data de 14 august 2013, în două exemplare, un înscris în care a consemnat, neconform adevărului, că a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita, au mai precizat procurorii.

Potrivit DNA, în perioada 26 august-septembrie 2013, Izabella Majeczki i-a cerut unei femei de afaceri să înlesnească obținerea de către societatea comercială deținută de concubinul ei a unei lucrări de construcții, în vederea obținerii unor foloase materiale. În schimb, Izabella Majeczki i-a promis acesteia că va face demersuri astfel încât să fie urgentată soluționarea unui dosar penal constituit ca urmare a plângerii omului de afaceri. Pe 26 august 2013, în schimbul ajutorului promis, Izabella Majeczki a primit de la afaceristă o sacoșă ce conținea produse alimentare.

R.D.