19.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022 - 12:36
No menu items!

Miss World 2013, fără proba costumelor de baie

spot_img
foto: foxnews.com

Concursul Miss World 2013, care a debutat duminică în Indonezia, va fi organizat fără a include tradiţionala probă a costumelor de baie, din cauza ostilităţii manifestate de musulmanii radicali din această ţară, transmite presa internațională.

Potrivit lexpress.fr., organizatorii acestui concurs de frumuseţe, constrânşi în luna iunie să reafirme faptul că Miss World 2013 nu va include celebra defilare în bikini a concurentelor, au deschis în cele din urmă ediţia din acest an a competiţiei, duminică, pe insula indoneziană Bali.

Concursul Miss World 2013, care trebuia să debuteze la Jakarta, a fost în cele din urmă mutat în întregime pe această insulă cu populaţie majoritar hindusă, după numeroase manifestări ale musulmanilor din celelalte zone ale ţării, au anunţat organizatorii.

În timp ce concurentele participau duminică la proba de dans, aproximativ 100 de poliţişti, dintre care unii erau înarmaţi, patrulau în jurul complexului din sudul insulei Bali unde a avut loc ceremonia de deschidere a competiţiei. Pentru a asigura securitatea concurentelor, alte câteva sute de poliţişti au fost repartizaţi în hoteluri şi în alte puncte unde vor avea loc celelalte etape ale concursului, a cărui organizare a provocat multă mânie în Indonezia, cea mai mare ţară musulmană din lume.

Pe parcursul ultimei săptămâni, mii de musulmani radicali au manifestat pe întregul teritoriu indonezian pentru a denunţa concursul Miss World pe care îl consideră „o manifestare plină de porcării şi de pornografie”, arzând în public portretele organizatorilor. Musulmani moderaţi, anumiţi miniştri, reprezentanţi ai clerului musulman şi organizaţii care militează pentru drepturile omului au protestat şi ei faţă de organizarea acestui concurs.

În iunie, organizatorii au fost constrânşi să anunţe că nu va exista o probă a costumelor de baie în ediţia din 2013 a competiţiei din Indonezia.

Cele 137 de concurente de la Miss World vor fi obligate să înlocuiască costumele de baie cu un port tradiţional, sarongul indonezian, a anunţat Julia Morley, preşedintele Miss World, confirmând o decizie luată anul trecut, când Indonezia a acceptat să organizeze competiţia.

R.D.