32.2 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 18:37

Misiune emoționantă în apele Mării Mediterane. Polițiștii de frontieră români au salvat peste 200 de migranți de pe un pescador supraaglomerat

spot_img

Polițiștii de frontieră români au participat la salvarea a peste 200 de persoane de pe un pescador, în Marea Mediterană. Printre aceștia și o fetiță afgană de numai patru ani, căreia i-au fost oferite dulciuri.

Polițiștii de frontieră români erau în misiune de patrulare în Marea Mediterana, când au dat peste 230 de migranți înghesuiți pe un pescador.

“Echipajul navei Poliției de Frontieră Române participa, sub egida Frontex, la o misiune de patrulare alături de autoritățile italiene, moment în care a identificat un pescador supra-aglomerat cu persoane care se aflau în pericol”, anunță Poliția de Frontieră.

Printre cei salvați s-a aflat și o copilă de doar patru ani.

“Tactul și vorbele de încurajare ale lui colegului nostru de la Garda de Coastă au făcut ca fetița să se simtă în ocrotită şi în siguranţă, în pofida mediului străin și a pericolului în care se afla. Uimirea și bucuria fetiţei afgane au fost cu atât mai mari când a primit un pachet plin cu dulciuri”, precizează sursa citată.

Polițiștii de frontieră români le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Roccella Ionica și preluate de autoritățile italiene pentru stabilirea identităţilor acestora şi efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare).