16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:58
No menu items!

Miruna Pascu, mama drogatului de la 2 Mai, eliberată din închisoare și pusă sub control judiciar

spot_img

Tribunalul Bucureşti a dispus, luni, eliberarea din arest a Mirunei Pascu, mama şoferului drogat care a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, şi cercetarea acesteia sub control judiciar. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de DIICOT.

„Dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei, cu privire la inculpata Pascu Miruna” și „dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei PASCU MIRUNA, la rămânerea definitivă a prezentei, dacă nu este arestată în altă cauză” se arată în soluția Tribunalului București.

Miruna Pascu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, să informeze organul judiciar dacă își schimbă locuința, să se prezinte la organul de supraveghere, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată, să nu depăşească raza teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanței de judecată, să nu comunice direct sau indirect cu inculpatii și cu martorii din dosar.

Toți membrii familie Pascu, Vlad și părinții săi, Miruna și Mihai, au fost trimiși în judecată de către procurorii DIICOT. Capetele de acuzare sunt extrem de grave: trafic de droguri, influențarea martorilor și muniție deținută ilegal.

Acum, doar tânărul de 19 ani, autorul accidentului de la 2 Mai, se află în arest preventiv,  în timp ce mama sa, Miruna Pascu și tatăl tânărului este cercetat sub control judiciar.

Vlad Pascu este arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Aflat sub influența drogurilor, acesta a ucis doi tineri la 2 Mai. În plus, tânărul este cercetat pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Miruna Pascu a fost arestată preventiv în 15 septembrie și pusă sub control judiciar după aproape 3 săptămâni.Ea este acuzată de DIICOT de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Miruna Pascu a ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

Mihai Pascu, tatăl lui Vlad, este trimis în judecată pentru că muniția descoperită în casă nu era depozitată corespunzător.

D.Constantin