11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 22:14

MIRUL, arma secretă a Comisiei juridice a Senatului. VIDEO

spot_img

Senatoarea Ruxandra Jipa, membru al Comisiei juridice a Senatului, l-a “uns” cu mir pe mâini și pe cap pe Șova chiar înaintea votului privind arestarea sa

sova_mir3

Momentele care au precedat votul în Senat în privința cererii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind reținerea și arestarea senatorului PSD Dan Șova au atins, miercuri, limitele maxime ale penibilului.

Convinși că mirul și rugăciunile l-au scăpat de arestare pe Varujan Vosganian, Șova și susținătorii săi din Comisia juridică a Senatului au apelat la aceeași tactică. Colega de partid a lui Dan Șova, senatoarea Ruxandra Jipa, l-a “uns” pe acesta cu mir pe mâini și pe cap chiar înaintea votului în plen, care, în final, s-a dovedit a-i fi favorabil lui Șova, chiar dacă decizia a fost luată cu încălcarea Constituției.

Cine este Ruxandra Jipa

Senatoarea Ruxandra Jipa (UNPR), membru al Comisiei juridice a Senatului, este unul din cei mai duri contestatari ai DNA din Parlament.

Jipa a fost aleasă, în legislatura 2004-2008, deputat, pe listele PRM. Ulterior, ea a migrat la PSD, pe listele căruia a fost aleasă senator.

Soțul ei, fostul judecător Cristian Jipa, a fost implicat în dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu, cauză instrumentată de DNA. Jipa a fost audiat de procurori, însă nu a fost trimis în judecată. Cristian Jipa a fost promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție pe 17 septembrie 2009. S-a pensionat însă un an mai târziu.

Valeriu Motoc