-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 3:39
No menu items!

Miron Mitrea a jucat la instanță rolul de “băiat de bani gata”. De ce i-a plătit mama sa casa

spot_img

Miron Mitrea_SZ

Miron Mitrea a dat, luni, o declaraţie în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, în care a explicat modul în care s-au derulat manoperele de renovare de la casa mamei sale, despre care DNA susţine că au fost făcute gratuit de firma lui Sergiu Sechelariu din Bacău.

Mitrea le-a spus judecătorilor că a făcut două prostii – a fost neinspirat atunci când l-a ales pe Sechelariu să-i refacă imobilul, iar a doua, faptul că a semnat, fără să citească cu atenție, declarația dată la DNA. Procurorul de ședință a insistat și l-a întrebat de ce a plătit, totuși, 3 miliarde și jumătate pentru aceste lucrări, deoarece prețul este exagerat. Miron Mitrea a răspuns că mama lui a prefeta să achite factura “umflată”, pentru că el era persoană publică și nu dorea scandal.

Mitrea a mai adăugat că nici măcar nu au fost de o calitate superioară lucrările, pentru că la nici un an, a căzut coșul, fațada s-a crăpat, iar în baie, constructorul făcuse un stîlp în mijlocul camerei.

Toate discuţiile privind antamarea au fost cu Sergiu Secheleriu. Tot el s-a ocupat de obţinerea autorizaţiei, lucru parţial recunoscut de el. Chestiile tehnice le-a discutat cu mine, partea financiară, cu mama. Singura parte pe care nu o ştiu e cum s-a făcut recepţia,

a mai declarat Mitrea în faţa instanţei.

Instanţa a stabilit un nou termen în acest dosar pentru 16 mai, când vor continua audierile.

În 25 octombrie 2013, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 – 2004, în prezent deputat PSD, pentru luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două infracţiuni în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită.

S.M.