20.4 C
București
joi, 13 mai 2021 - 17:34

Miron Cozma poate vizita Bucureștiul ”ca om liber”

La 1 decembrie 2012, expiră interdicția lui Miron Cozma de a intra în orașul Petroșani și în București. Fostul lider sindical din timpul mineriadelor va vizita pe 2 decembrie orașul Petroșani, pentru prima dată după anul 1999.

“În 1 decembrie voi fi la Alba Iulia, mă voi vedea cu colegii mei de partid, iar apoi, a doua zi, voi merge pentru prima dată după 1999 la Petroşani. Aici vreau să merg la fratele meu, la mormântul părinţilor mei, dar şi la prieteni pe care nu i-am mai vizitat de atâta timp”, a afirmat fostul lider al minerilor.

El a spus că nu se grăbeşte să ajungă la Bucureşti, propunându-şi ca în drum spre Capitală să se oprească la Târgu Jiu, oraş în care în urmă cu un an şi-a lansat propriul partid, Partidul Social Democrat al Muncitorilor.

“Trebuie să trec şi pe la Târgu Jiu după ce o să plec de la Petroşani. Voi rămâne şi acolo vreo două zile şi, probabil, pe 6 decembrie o să pot intra ca un om liber în Bucureşti. Este o coincidenţă că pică de Sfântul Nicolae, dar poate fi un cadou pentru mine, după atâta timp”, a adăugat Miron Cozma.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma a fost eliberat în decembrie 2007 din Penitenciarul Rahova, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat.