34.3 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022 - 13:54
No menu items!

Mirela Ercuță, șefa Relațiilor Publice din Primăria Capitalei, reținută de DNA UPDATE

spot_img

  •  UPDATE

Mirela Ercuţă şi soţul acesteia, Cosmin Radu Ercuţă, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Decizia a fost luată marţi de magistraţii Tribunalului Galaţi.

Mirela Ercuţă, director executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de evaziune fiscală în formă continuată.

Alături de ea a fost reţinut, pentru aceeaşi infracţiune, soţul ei, Cosmin Radu Ercuţă, administrator al unor societăţi comerciale din Brăila la data faptelor, în prezent asistent manager la o firmă din Bucureşti, după cum precizează DNA într-un comunicat remis marţi.

Cei doi sunt prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007-2008, Mirela şi Cosmin Ercuţă, în calitate de administratori în drept şi în fapt la SC Morpheus SRL Brăila, transformată ulterior în SC Bujor de Pădure SRL Tulcea, SC Sildud Agro SRL Dudeşti şi SC Teseus SRL, societăţi prin intermediul cărora au efectuat operaţiuni de comerţ cu cereale, nu au înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă şi în alte documente legale, operaţiunile comerciale şi veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata către bugetul general consolidat al statului a impozitului pe profit şi TVA, în sumă de peste 8,3 milioane lei, echivalentul a peste 2,2 milioane euro.

Potrivit DNA, anchetatorii au cerut arestarea preventivă a Mirelei Ercuță și a soțului ei, deoarece aceștia au încercat să se sustragă urmăririi penale.

Potrivit ultimei declarații de avere, Mirela Ercuță nu deține nici proprietăți, nici mașină personală. Încasează anual de la Primăria Capitalei un salariu de 24.400 de lei.

Soțul acesteia, Cosmin Radu Ercuță, fost consilier principal al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a încasat, la rândul lui, un salariu anual de 14.290 de lei.

A.V.