3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:39
No menu items!

Mirel Palada, schimbat din funcție

spot_img

Noul purtător de cuvânt ar putea fi Cornel Calotă

Palada Mirel_SZ

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, va fi schimbat din funcție. În locul său ar putea fi numit Cornel Calotă, anunță B1 TV citând surse guvernamentale. Calotă este fost jurnalist al TVR și consilier guvernamental.

Mirel Palada a fost implicat în ultimul timp în mai multe situații controversate. Săptămâna trecută, el le-a declarat neoficial jurnaliștilor că avionul premierului nu are drept de survol al teritoriului rusesc, în drumul său spre China. La scurt timp, el a precizat că aeronava oficială va putea intra în spațiul aerian al Rusiei. Premierul a declarat, după aceste bâlbe, că îl va sancționa pe Mirel Palada.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a caracterizat, marți, drept „urâte” comentariile recente ale lui Mirel Palada la adresa jurnaliştilor, precizând că ele nu-şi au rostul şi făcând, totodată, apel către toată lumea să respecte presa, informează expresmagazin.ro.

Întrebat într-un interviu acordat gandul.info ce părere are despre comentariul purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, cu privire la plăcerea sa de a „executa electric” jurnalişti obiectivi, Dean Thompson a declarat că nu crede că „asemenea comentarii urâte îşi au rostul în vreo parte a dialogului civilizat”.

Am face un apel către toată lumea să respecte presa – a patra putere, cum i se spune des – , care este o componentă atât de importantă pentru a ne asigura că cetăţenii activi rămân informaţi. Nu cred că astfel de comentarii urâte îşi au rostul când ai de-a face cu oameni care încearcă să relateze şi să transmită ştiri

Dean Thompson
reprezentantul Ambasadei SUA

Valeriu Motoc