20.4 C
București
marți, 11 mai 2021 - 16:19

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, condamnați la 3 ani închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universității Craiova

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir au fost condamnați luni de Tribunalul București, la câte trei ani închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii ilegale a Universității Craiova, din 2011.

Decizia nu este una definitivă. Cei doi trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze trei luni de muncă în folosul comunității. LPF și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei.

Instanța a dispus ca Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, de la Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Inițial, procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

T.S.