21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 22:28

Mircea Sandu, anchetat pentru furtul a 740.000 euro din banii FRF

Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, este urmărit penal de DIICOT pentru delapidarea sumei de 740.000 de euro din fondurile federației.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au început urmărirea penală față de Bogdan Petculescu, Mircea Sandu, Ziv-Asher Tetelman, iubitul Ralucăi Sandu, şi Puiu Tetelman, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2009-2010, Mircea Sandu a iniţiat şi constituit împreună cu cei trei un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenite din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov.

„În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federaţia Română de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma «restituire împrumut asociat», «dividende» etc”, susțin procurorii DIICOT.

Andrei Tudor