6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 11:55
No menu items!

Mircea Pop ar putea fi demis în iulie prin reorganizarea CNADNR

spot_img

Mircea Pop, dirctorul CNADNR

Premierul Victor Ponta a sugerat, joi seară, la B1 TV, că demiterea veșnicului interimar Mircea Pop de la șefia Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) ar fi posibilă luna viitoare, prin reorganizarea companiei.

În ciuda numeroaselor probleme pe care Mircea Pop le-a provocat în ultimele luni, Ponta a precizat, inițial, că nu-l poate schimba din funcția de director general al CNADNR, deoarece ar trebui să-l numească manager privat.

Deși demisia lui a fost anunțată cu surle și trâmbițe, la începutul acestui an – după ce Sursa Zilei a dezvăluit că acesta petrecea la Bâlea Lac împreună cu mai mulți subordonați ai săi în timp ce Moldova era sub Cod galben de ninsori  – Mircea Pop ocupă în continuare cel mai râvnit fotoliu de la vârful unei companii de stat.

Întrebat dacă îl demite pe Mircea Pop după șase luni de interimat, Victor Ponta a răspuns: “L-am şi demis, dar în momentul în care CNADNR este tot pe Ordonanţă 109, domnul Pop este primul pe lista celor selectaţi (pentru a ocupa postul de manager privat al companiei – n.r.)”. Șeful Guvernului a explicat, de altfel, că, în cazul în care îl demite pe Pop, conform Ordonanței 109, ar trebui să-l numească manager privat la CNADNR. “Dar staţi un pic, că există o soluţie la chestia asta, în luna iulie o să reorganizăm CNADNR. O facem autoritatea de autostrăzi”, a conchis apoi premierul.

Anul trecut, societatea George Butunoiu Group în asociere cu firma de avocatura D&B David și Baias au fost angajate de Ministerul Transporturilor pentru a furniza servicii de consultanță privind recrutarea managerilor privați pentru 10 companii aflate în subordinea instituției de stat. În toamna lui 2012, head-hunter-ul George Butunoiu le-a prezentat oficialilor de la Transporturi o listă scurtă cu propunerile pentru poziția de manager privat la CNADNR.

“Zeci de persoane și-au depus CV-urile pentru a participa la interviul pentru ocuparea postului de manager privat la CNADNR. George Butunoiu a ales șapte CV-uri: Pleska Benoit, Dimitris Sophocleous, Bogdan Pascu, Mircea Pop, George Știrbu, Clotilde Moroianu și Pedrini Philippe. Selecția presupune că firma care selectează CV-urile îți recomandă anumite persoane, nu este vorba de un punctaj. Din aceste șapte persoane, poate fi numit oricine în fruntea de manager privat la CNADNR. Nu există demisia lui Mircea Pop, acesta poate fi păstrat în funcția de director al CNADNR cât vor șefii acestuia”, au explicat pentru Sursa Zilei surse din Ministerul Transporturilor.

Potrivit surselor citate, în iulie, CNADNR ar putea fi “spartă” în două instituții distincte: Agenţia Naţională de Infrastructură Rutieră și Autoritatea de Autostrăzi. “Se lucrează la o formulă de reorganizare a CNADNR. Dacă CNADNR se împarte în două și se transformă în agenție sau autoritate nu mai este sub incidența OUG 109/2011 care impune numirea unui manager privat în fruntea companiei”, au mai explicat sursele citate.

Alexandru Maghiar