7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:28

Mircea Pop a dat prime de până la 5.000 de euro șefilor CNADNR

spot_img

Mircea Pop, dirctorul CNADNRNu doar directorii companiilor de stat din domeniul energetic și ai autorităților și comisiilor din asigurări se bucură de indemnizații, sporuri și prime „nesimțite”. Modelul impus de aceștia s-a extins și la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), unde „veșnicul interimar” Mircea Pop tocmai ce i-a recompensat pe directorii care gestionează fonduri europene cu prime de aproape 5.000 de euro.

Surse guvernamentale au precizat pentru Sursa Zilei că aproape toți directorii CNADNR au încasat prime de până la 20.000 de lei (peste 4.500 de euro).

Conducerea CNADNR a premiat directorii cu sume de bani care s-au ridicat până la echivalentul a două salarii de bază. Asta, în condițiile în care leafa unui director, șef serviciu sau șef de proiect, în cadrul CNADNR, ajunge până la aproximativ 10.000 de lei/lună. Reprezentații comisiilor de licitații pentru tronsoanele de autostradă, cum este spre exemplu cel dintre Timișoara și Deva, au încasat cele mai mari prime. Pe lângă directori, și șefii de servicii sau de proiecte au beneficiat de prime consistente.

Surse CNADNR

Potrivit site-ului CNADNR, însuși Mircea Pop gestionează proiecte pe fonduri europene, ca și subordonații săi – directorii Ionuț Masala, Horia Nicolae, Daniela Vovec și Ștefan Scorus.

Primele acordate directorilor CNADNR  – unii dintre ei încă în funcții, deși au fost implicați în cele mai mari scandaluri legate nu doar de incompetență, ci și de licitații trucate și corupție, în condițiile în care Românie are mari probleme la capitolul „infrastructură rutieră”  – au scandalizat sindicatele. Cu atât mai mult cu cât au fost acordate în contextul în care angajaților fără funcții de conducere li se pregătesc tăieri de lefuri, cuprinse între 10% și 40%.

Mai mult, președintele Sindicatului Profesional al Drumarilor din România – filiala Buzău, Maria Mare a declarat pentru Sursa Zilei că tăierile salariale au fost dictate chiar de premierul Victor Ponta, în condițiile în care bugetul de salarii al CNADNR este același cu cel alocat anul trecut, iar prime de până la 3.000 de lei sunt acordate lunar șefilor companiei. Liderul sindical a precizat că ea și colegii ei le-au cerut șefilor CNADNR o situație privind bugetul de salarii și prime al companiei, care au refuzat însă să le pună la dispoziție documentele.

De altfel, șeful CNADNR Mircea Pop a refuzat să răspundă și întrebărilor reporterilor Sursa Zilei pe tema premierilor.

Alexandru Maghiar