23.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:02
No menu items!

Mircea Geoană, după ce Rusia a cerut retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria:” Nu este problema Federației Ruse”

spot_img

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană susține că solicitarea Rusiei de a retrage armamentul NATO de pe teritoriul României și Bulgariei nu este posibilă, asta pentru că poziționarea militară a NATO nu este negociabilă. ”Nu este problema Federației Ruse, așa cum noi nu spunem Federației Ruse unde să își pună sau să nu își pună propriile forțe pe teritoriul său”.

„Răspunsul nostru a fost și rămâne la fel de clar și de transparent: nu există în niciun fel o modalitate de a negocia, de a compromite postura militară a NATO pe teritoriul țărilor NATO.

Este treaba NATO unde și în ce configurație, în funcție de nevoile de securitate, ne așezăm prezența militară în țările NATO.

Nu este problema Federației Ruse, așa cum noi nu spunem Federației Ruse unde să își pună sau să nu își pună propriile forțe pe teritoriul său.

Ceea ce spunem Federației Ruse este că e totalmente anacronic și este o întoarcere în timp istoric către zone complicate ale istoriei europene, ideea că poți să ameninți cu incursiune militară un stat vecin, suveran, independent și democratic din Europa.

Aceasta este linia cu adevărat roșie, nu cea pe care o spune șeful diplomației de la Moscova”, a declarat pentru digi24, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.