6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 19:58
No menu items!

Mircea Geoană nu renunță la visul de a candida la prezidențiale

spot_img

Mircea_Geoana_SZ

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, în emisiunea “După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV, că, dacă Victor Ponta decide să candideze la Preşedinţie, va fi sprijinit de toţi social-democraţii, în caz contrar PSD urmând să se îndrepte spre următorul candidat, respective spre el. Întrebat dacă Victor Ponta va candida la prezidenţiale, Geoană a răspuns că este decizia acestuia şi va fi anunţată la nivelul partidului după alegerile europarlamentare din 25 mai.

Eu sunt absolut convins de faptul că PSD trebuie să aibă candidat la preziedenţiale. (…) Nu este o formulă care să servească interesul PSD sau să servească democraţia românească ca principalul partid al României, care azi reprezintă 40 la sută din intenţiile de vot ale ţării, să nu aibă propriul candidat. A fi o desistare a PSD de la poziţia de prim partid al României şi ar fi şi o desistare, într-un fel, a jocului democratic, nereprezentând un segment atât de important în competiţia electorală. (…) Ar fi nenatural, nefiresc ca PSD să nu aibă candidat (…) În interiorul PSD în acest moment sunt două nume – Victor Ponta şi cu mine – care au atributele, calităţile, experienţa şi susţinerea din partid şi în opinia publică ce ne-ar permite să candidăm la Preşedinţia României (…) Şi dacă Victor Ponta decide că vrea să candideze, îl vom sprijini cu toţii, dacă el hotărăşte să nu candideze, ne îndreptăm către următorul candidat, numele meu este acolo, este explicit spus chiar de către preşedintele partidului

Mircea Geoană
senator PSD

Recent, Victor Ponta a spus că el și Mircea Geoană ar fi candidații cu cele mai mari șanse din interiorul PSD. În același timp, el a răspuns ironic unei întrebări referitoare la intenția lui Mircea Geoană de a candida: „Dumnezeule! Dorintele oamenilor nu le comentez. Nu pot sa stiu ce e in sufletul oamenilor”.

Valeriu Motoc