-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 6:44
No menu items!

Mircea Dușa visează ca publicul să viziteze „structura” delfinilor-spion americani

spot_img

Mircea Dusa_SZ

Armata americană trimite 30 de delfini de luptă în Marea Neagră, care vor participa la exerciţiile NATO, după ce armata rusă şi-a sporit prezenţa militară în zonă, odată cu anexarea peninsulei Crimeea. Exerciţiile vor dura două săptămâni, iar delfinii americani i-ar putea întâlni în apele Mării Negre pe „omologii” lor capturaţi de din marina rusă la baza din Sevastopol.

Cu această ocazie, ministrul apărării, Mircea Dușa, a făcut o declarație stupefiantă.

Sigur că este o noutate ca delfinii dresați pentru misiuni de luptă să se afle în Marea Neagră și cred ca atunci când publicul va avea acces la această structură va fi ceva foarte interesant

Mircea Dușa
ministrul apărării

Nu este pentru prima dată când demnitarul face gafe de exprimare. După accidentul rutier din Muntenegru, Mircea Dușa a folosit, într-o declarație public, expresia „trupurile neînsuflețite ale cadavrelor”. În cadrul unei alte declarații, ministrul a făcut referire la o lege care nu are nicio legătură cu domeniul apărării naționale. El a confundat Legea 257/2001 privind modul de acțiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spațiul aerian al României cu Legea 256/2001 privind suspendarea plăţii taxei pe valoarea adăugată. Dușa a mai avut o greșeală de exprimare în timpul unei vizite în județul Dolj: „M-am întâlnit cu militarii de la Brigada 2, apoi voi merge la Primărie, unde mă voi vedea şi cu rezerviştii din judeţul Craiova”.

Andrei Tudor