1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:00
No menu items!

Mircea Duşa vrea consilieri tineri absolvenți de academie

spot_img

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, le-a propus șefilor de promoție care au absovit in 2012 și în 2011 Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” să-i devină consilieri, pentru a nu „se piarde în neantul instituţiilor MAI”.

Joi, a avut loc ceremonia de înaintare în grad profesional şi militar şi de depunere a jurământului de credinţă de către absolvenţii promoţiei 2012 a Academiei de Poliție „A.I. Cuza”.

De asemenea, s-a ținut și festivitatea în cadrul căreia absolvenţii aceleiși academii au fost repartizaţi pe posturi.

În cadrul festivităților, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa le-a propus şefilor de promoţie să-i devină consilieri.

“Eu am creat un precedent în istoria Ministerului Administraţiei şi Internelor. Am promovat în funcţia de inspector-şef al unui inspectorat judeţean de poliţie pentru prima dată în istoria Poliţie o doamnă şi azi o să mai creez un precedent. Aveţi trei sau patru şefi de promoţie, luni vă invit la ora 10 la minister şi acei şefi de promoţie care vor dori să fie consilieri ai ministrului, de luni vor fi consilieri ai ministrului pentru că nu e normal ca tineri care s-au pregătit, sunt deştepţi, să se piardă în neantul instituţiilor MAI. Doresc ca acei tineri deştepţi, acei tineri pregătiţi să lucreze la vârful instituţiilor MAI”, le-a spus Duşa şefilor de promoţie.

Unul dintre şefii de promoţie a declarat, după festivitate, că a acceptat deja oferta ministrului.

După ceremonial, ofiţerii au fost repartizaţi la noile locuri de muncă din cadrul structurilor teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, pe baza opţiunilor acestora, în ordinea descrescătoare a mediilor generale de absolvire. O.D.