9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:08
No menu items!

Mircea Duşa: În cazul militarilor, Legea salarizării va ţine cont de anumite caracteristici

spot_img

Mircea Duşa: În cazul militarilor, Legea salarizării va ţine cont de anumite caracteristici
foto: ziaruldeiasi.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat vineri că în ceea ce priveşte proiectul legii salarizării în cazul militarilor se va ţine cont de anumite caracteristici precum funcţie, grad, etape profesionale sau pericolul muncii pe care îl desfăşoară.

“Se vorbeşte foarte mult de acea lege a salarizării care este doar în stadiu de proiect. Am discutat aceste lucruri cu cei care au decizia în acest domeniu şi în continuare structurile militare, având în vedere misiunile pe care le au şi privaţiunile la care sunt supuşi militarii, vor avea, sigur, în limitele normalului, asigurate acele caracteristici specifice salarizării militarilor legate de funcţie, de grad, de anumite etape, de pericolul muncii pe care îl desfăşoară, adică nu va fi o lege tabu. Sigur că s-a creat un pic de stare de spirit… ce va însemna această lege a salarizării. Militarii vor avea ca întotdeauna o lege adaptată specificului muncii militare, a responsabilităţii militare şi a privaţiunilor la care sunt supuşi militarii”, a spus Mircea Duşa.

Premierul Victor Ponta declara, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că Legea salarizării trebuie să fie gata în toamna acestui an, pentru a fi luată în considerare la construcţia bugetului pe 2014.

A.V.