3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 6:40
No menu items!

Mircea Diaconu, audiat la Parchetul General

spot_img

Senatorul liberal Mircea Diaconu s-a prezentat, marţi dimineța, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Mircea Diaconu pe data de 4 ianuarie, pentru conflict de interese, în urma unei sesizări venite de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

ANI susţine că Mircea Diaconu, director al Teatrului „C. I. Nottara”, şi-ar fi angajat nelegal soţia în funcţia de regizor artistic.

Inspectorii de integritate arată că Mircea Diaconu a fost numit în funcţia de director al Teatrului „C. I. Nottara” în baza unei hotărâri a CGMB din 2002, iar soţia acestuia a fost, în perioada 19 noiembrie 2001 – 15 august 2007, actor la acelaşi teatru.

Ulterior, pe 8 august 2007, soţia lui Mircea Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului „C. I. Nottara”, a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic.

Cererea a fost aprobată de Mircea Diaconu, deşi, după cum susţine ANI, ea nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, adică minimum un an experienţă în domeniul regiei.

De asemenea, ANI susţine că la concursul organizat pe 13 august 2007 Mircea Diaconu a exercitat calitatea de preşedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate în care i-a acordat soţiei sale calificativul maxim.

În luna iunie, procurorii au extins cercetările în cazul lui Mircea Diaconu, iar pe 19 iunie acesta şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Culturii.

CITEȘTE ȘI

Senatorii au respins solicitarea ANI de încetare a mandatului lui Diaconu