17.1 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 11:22
No menu items!

Mircea Cosma, liber sub control judiciar. Fiul lui, deputatul Vlad Cosma, audiat luni în Parlament UPDATE

spot_img

Cosma Mircea_SZ

  • UPDATE

Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat în libertate, Curtea Supremă stabilind ca măsură preventivă, în cazul său, controlul judiciar.

Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova – pentru care DNA ceruse, de asemenea, arestarea  – va beneficia de măsura arestului la domiciliu.

De altfel, surse judiciare citate de Mediafax arătau anterior că avocaţii lui Mircea Cosma au cerut Curții Supreme cercetarea în libertate a preşedintelui CJ Prahova sau, în cazul în care admite cererea procurorilor, să dispună măsura arestului la domiciliu, întrucât acesta are probleme cardiace grave şi ar urma să se opereze. Apărătorii au precizat că, înainte de începerea anchetei, situaţia medicală a lui Cosma impunea ca acestuia să-i fie montate stenturi.

Decizia de miercuri a Curţii Supreme nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

  • UPDATE

Mircea Cosma a părăsit, miercuri, în jurul orei 16.00, sediul Curții Supreme, după ce ordonanța de reținere emisă pe numele său a expirat.

  • UPDATE

Curtea Supremă a finalizat judecarea cererii procurorilor DNA de arestare preventivă a președintelui Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, și deliberează în privința verdictului.

„Dacă aș fi avut un milion de euro, aș mai fi fost aici? (…)Sunt povești de adormit copii”, le-a transmis Mircea Cosma jurnaliștilor care l-au întrebat despre acuzațiile aduse de anchetatori, pe holurile Curții Supreme.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, află miercuri dacă-și va petrece următoarele 30 de zile după gratii. El a fost adus cu o ambulanță la Curtea Supremă, unde se judecă cererea procurorilor de arestare preventivă pentru corupţie, fiind însoţit de mai multe cadre medicale şi având o perfuzie la o mână.

Ambulanţa care l-a adus pe Mircea Cosma de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a fost internat marţi, după ce i s-a făcut rău în timp ce era transportat la arestul IPJ Prahova, a ajuns la Curtea Supremă în jurul orei 12.00. Aceasta a fost însoțită de o dubă a poliției în care se afla Daniel Adrian Alixandrescu (foto jos), directorul executiv al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, pentru care anchetatorii DNA cer, de asemenea, arestarea preventivă.

Alixandrescu Daniel_SZ

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a fost însoţit, în fața magistratului care judecă cererea de arestare a sa, de cadre medicale, în condiţiile în care are o perfuzie la o mână.

În timp ce Mircea Cosma află miercuri dacă va fi arestat, fiul său, deputatul Vlad Cosma va fi audiat luni în Comisia Juridică a Camerei Deputaților care ar urma să elaboreze un raport pe marginea cererii de arestare a sa, formulată de procurori și înaintată Camerei de Ministerul Justiției.

S-a repartizat cererea Comisiei Juridice, care are termen 3 zile pentru a se pronunţa în situaţia în care avocatul sau deputatul sau altcineva nu solicită aducerea unor probe suplimentare ori nu există cerere de probe suplimentare din partea Ministerului Justiţiei sau Parchetului, situaţie în care termenul de 3 zile pentru întocmirea raportului curge după primirea acestor documente.

Niculae Mircovici

secretar, Camera Deputaților

Secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, a precizat că, în termen de cinci zile de la elaborarea raportului Comisiei juridice, plenul Camerei trebuie să se pronunţe prin vot asupra cererii Ministerului Justiţiei.

Mircovici a spus că, în total, dacă nu vor fi solicitate probe suplimentare, Camera Deputaţilor ar putea da un vot pe tema arestării lui Vlad Cosma până pe 20 februarie.

Raluca Dan/Cristi Ciupercă

FOTO /Liviu Untaru