32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:10
No menu items!

Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

spot_img

Mircea Băsescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență. În același dosar, Marian Căpățână a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

Este prima decizie a instanţei, aşadar poate fi atacată cu apel, nu este definitivă.

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu şi complicele lui, Marian Căpăţână, au fost trimişi în judecată în 2014 pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă. Procurorii au cerut, la ultimul termen de judecată, pedeapsa maximă pentru cei doi inculpaţi, 7 ani de închisoare, și confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Mircea Băsescu și de 350.000 de euro de la Marian Căpățână.

Mircea Băsescu a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care interlopul era judecat pentru tentativă de omor. Marian Capățână a fost cel care a intermediat mita.

Pe 29 octombrie 2015, fiul lui Bercea Mondial a fost condamnat la aproape 13 ani de închisoare pentru şantaj, iar celelalte rudele ale lui Bercea Mondial, acuzate că l-au şantajat pe Mircea Băsescu, Izaura Anghel şi soţul acesteia, au fost condamnaţi la 4 ani şi şase luni de închisoare.

M.Nedelcu