19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 13:43
No menu items!

Mircea Băsescu va fi judecat, începând de miercuri, de Tribunalul Constanța

spot_img

Dosarul de corupție în care fratele președintelui Traian Băsescu și Marian Căpățînă au fost trimiși în judecată va fi dezbătut în cameră preliminară

Mircea Basescu_CAB_SZ

Dosarul în care Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă au fost trimişi în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în legătură cu mita primită de familia interlopului Sandu Anghel, mai cunoscut drept Bercea Mondial, a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa şi va fi judecat miercuri, în cameră preliminară.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul cu numărul 5412/118/2014, în care apar ca inculpaţi Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă, a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa cu data de 14 iulie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru miercuri, 16 iulie.

Tot miercuri, Tribunalul Constanța va lua în discuție și cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de Mircea Băsescu înainte de a fi trimis în judecată.

Inițial, această cauză a fost înregistrat pe 9 iulie şi trebuia să fie luată în discuţie marți.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a declarat, marţi, la intrarea în sediul Tribunalului Bucureşti, că cel mai probabil cererea nu va mai fi judecată la această instanţă, întrucât nu mai este competentă în soluţionarea cauzei, după ce fratele preşedintelui a fost trimis în judecată şi dosarul a fost transmis Tribunalului Constanţa.

Nelu Taşcă a precizat că, cel mai probabil, cererea de revocare a arestului va fi trimisă Tribunalului Constanţa.

Avocatul a spus că în susţinerea cererii de revocare a măsurii preventive vor fi invocate lipsa dovezilor şi raportul de expertiză, care, în opinia apărării, este neclar.

Întrebat dacă Mircea Băsescu va fi transferat la Penitenciarul Poarta Albă, avocatul a spus că fratele preşedintelui ar urma să fie transferat la Constanţa, dar nu poate să precizeze când se va întâmpla acest lucru. Apărătorul a explicat că legea prevede ca transferul să aibă loc la trei zile de la data la care a fost sesizată instanţa să judece dosarul de fond.

R.D.