12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:29

Mircea Băsescu schimbă arestul la domiciliu cu controlul judiciar

spot_img

Mircea Băsescu, care se afla în arest la domiciliu în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial, va fi cercetat sub control judiciar

bercea mircea basescu 3

Decizia Curții de Apel Constanţa este definitivă.

Și Marian Căpățână, celălalt inculpat acuzat de trafic de influență în acest dosar va fi judecat tot sub control judiciar.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au cerut, săptămâna trecută, Tribunalului Constanţa, înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanţa a admis solicitările acestora, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Mircea Băsescu nu are voie să părăsească judeţul Constanţa şi să se apropie sau să comunice cu inculpații şi cu martorii din dosar. La rândul său, Marian Căpăţână nu poate părăsi municipiului Bucureşti şi nu se poate apropia de participanţii la comiterea infracţiunilor şi de martorii din dosar.

De asemenea, cei doi trebuie să se prezinte la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze instanţa cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea lor.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute de fiul acestuia.