4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022 - 2:44
No menu items!

Mircea Băsescu: Nu am luat bani de la familia lui Bercea Mondial.UP DATE „Mă duc la DNA ca suspect”

spot_img

Fratele președintelui, Mircea Băsescu a spus, joi, că nu a luat bani de la familia Anghel și că înregistrările în care se arată că el a luat 250.000 de euro sunt trunchiate

mircea basescu

UP DATE

După declarațiile președintelui statului, care a spus că regretă că Mircea Băsescu a intrat într-un astfel de anturaj, Mircea Băsescu le-a conformat jurnaliștilor că este chemat la DNA București, la ora 18, în calitate de suspect. Fratele șefului statului a adăugat că a fost sunat de cineva de la DNA pentru a fi întrebat dacă poate ajunge în cursul zilei la audieri.

Mircea Băsescu a admis că și el regretă anturajul familiei lui Bercea Mondial și faptul ca a asistat la afacerile dintre Marian Căpățână și Sandu Anghel, pentru că acum se interpretează că sutele de mii de euro împrumutați între cei menționați ar fi fost pentru el.

Mircea Băsescu susține că dialogul difuzat, în care el îi spune lui Bercea Mondial că la el au ajuns 250.000 de euro, relata o înțelegere dintre familia lui Bercea Mondial și Marian Căpățână. Practic, susține Mircea Băsescu, Căpățână era în biroul alăturat și venise, cu sacoșa cu bani, să restituie un împrumut.

Este o mare eroare, să îi spun mai bine răutate, să amesteci președintele țării într-o asemenea problemă… Eu nu neg că m-am întâlnit cu ei, dar sunt interpretate. ei tot timpul spunea că e nevinovat și le-am spus mereu că dacă e așa, justiția va rezolva problema. tot timpul le-am spus la neamurile lui să nu mai dea bani că îi fac rău lui Bercea. Eu nu am luat bani.

 Mircea Băsescu a mai precizat că membrii familiei lui Bercea Mondial au venit la el de sute de ori și i-au cerut să intervină pentru el, dar de fiecare dată le-ar fi spus că nu cunoaște judecători și că nu poate să-i ajute.

Mircea Băsescu mai susține, într-un comunicat de presă citat de mediafax, că nu va avea niciun avantaj în cursul acestei anchete penale, pentru că este fratele președintelui României.

În primul rând semnalez faptul că atragerea Instituţiei Prezidenţiale şi a preşedintelui României în acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Preşedintele României, Traian Băsescu, nu are niciun fel de legătură cu relaţia mea cu membrii familiei Anghel. Menţionarea numelui lui Traian Băsescu în dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a făcut în sensul concluzionat în cuprinsul emisiunii de televiziune. Am menţionat că preşedintele ştie de cazul lui Anghel Sandu în condiţiile în care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situaţia să fiind de notorietate. Este regretabil că se încearcă denigrarea Instituţiei Prezidenţiale în condiţiile în care preşedintele României, prin activitatea sa din ultimii ani, a încercat şi a reuşit să facă Justiţia să poată funcţiona în România,

spune Mircea Băsescu în documentul citat.

M.N.