32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:36
No menu items!

Mircea Băsescu către fiul lui Bercea: “Ai dat un milion! Mai dă 30 de mii şi-l scoatem pe Bercea din puşcărie”

spot_img

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, a negociat “la sânge” cu familia lui Sandu Anghel (mai cunoscut drept Bercea Mondial) suma pe care o pretindea pentru a interveni în justiție, astfel încât interlopul să fie eliberat din închisoare.

Imaginile revoltătoare în care Mircea Băsescu îi cere mai mulți bani fiului lui Bercea au fost prezentate joi seara de Antena 3.

Dialogul dintre fratele fostului președinte și fiul lui Bercea Mondial este halucinant:

Florine, ai dat un milion! Mai dă 30 de mii şi-l scoatem pe Bercea din puşcărie.

Mircea Băsescu către fiul lui Bercea Mondial

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în iunie 2014, de procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în noiembrie 2014 a început derularea procesului.

În ianuarie 2015, judecătorii Tribunalul Constanța au hotărât că Mircea Băsescu poate să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni – luni și miercuri, timp de câte trei ore -la o firmă din Portul Constanța pe care acesta o administrează.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.