37.2 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 19:19

Mircea Băsescu, audiat la DNA. UPDATE Acuzații noi pentru fiul lui Bercea Mondial

spot_img

Fratele președintelui a dat prima declarație în dosarul de șantaj

mircea basescu

Fratele președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost audiat, joi, la DNA Constanța, în dosarul de șantaj deschis la plângerea sa.

Și denunțătorul lui Mircea Băsescu, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial a fost audiat de procurorii anticorupție din Constanța. Cel mai probabi, anchetatorii îl vor pune și pe Florin Anghel sub acuzare pentru șantaj și cumpărare de influență. Până acum, pentru aceste infracțiuni era urmărit penal doar cumnatul și sora lui Florin Anghel, cei care au fost prinși în flagrant de DNA.

DNA anunță că Florin Anghel l-a sunat pe Mircea Băssecu chiar și după flagrantul produs asupra cumnatului său, Marius Constantin, și i-a cerut să renunțe la plângerea făcută de fratele președintelui la DNA.

La data de 31.05.2014, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată (n.r. Mircea Băsescu), inculpatul Anghel Florin i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate. Inculpatul Anghel Florin a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.  Anterior, la data de 01.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra aceleiaşi persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro. La data de 26.03.2014, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei alte persoane vătămate (intermediarul Marian Căpățână), cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea sa.

comunicat DNA

Pentru Florin Anghel, unul din procurorii constănțeni care s-a ocupat de o plângere inițială a lui Mircea Băsescu, în 2013, nu existau probe care să ducă la continuarea anchetei, așa că acest dosar fusese închis.

Florin Anghel este cel care a lansat acuzația la adresa lui Mircea Băsescu, spunând că fratele președintelui i-ar fi cerut 600.000 de euro pentru a obține sentințe favorabile pentru el și tatăl său. Și pentru că și Florin Anghel dar și tatăl său, Bercea Mondial au fost condamnați la închisoare, s-ar fi trecut la amenințări la adresa familiei Băsescu. Mircea Băsescu a depus plângere la DNA, care a organizat un flagrant familiei lui Bercea Mondial.

Fiul lui Bercea Mondial mai susține că are mai multe înregistrări cu fratele președintelui și intermediarul care i-ar fi dat banii acestuia, înregistrări care ar arăta că familia lui are dreptate. Înregistrările nu au fost făcute publice până acum, și nici DNA nu a anunțat că procurorii ar fi în posesia lor.

M.C.