17.6 C
București
joi, 23 martie 2023 - 16:21
No menu items!

Mircea Băsescu „a aflat de la televizor” despre acuzarea fiului său

Un „ă” la patru secunde

Dorel de Iași

Se țin strâns

Cum sfidează Mario Iorgulescu

Africa se rupe-n două

S-a lăudat cu viteza pe TikTok

spot_img

Mircea Băsescu susține că nu știe nimic despre audierea fiului său, Dragoș Băsescu la DNA, în dosarul de trafic de infleunță de la DIICOT

Basescu Dragos_SZ 1

Mircea Băsescu le-a spus jurnaliştilor, înainte de a intra în sediul Tribunalului Constanţa, unde are loc un nou termen în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă, că nu are informaţii despre audierea fiului său, Dragoş Băsescu, la DNA.

Nu știu nimic, doar ce am văzut la TV. Sâmbătă, duminică, a fost acasă, era bine mersi. Cum să mă aștept la așa ceva?

Mircea Băsescu

Dragoș Băsescu a fost adus cu mandat la DNA București miercuri dimineață, fiind acuzat de trafc de influență. Anchetatorii spun că nepotul fostului președinte Traian Băsescu s-ar fi întâlnit, la SPA-ul din incinta Clubului lui Dinu Pescariu, cu un om de afaceri cercetat de DIICOT, Sandu Staicu. Dragoș Băsescu i-ar fi promis acestuia că poate interevni pentru soluționarea favorabilă a dosarului, în schimbul sumei de 1 milion de euro.

Și Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu a fost chemat la DNA pentru audieri și confruntări. Avocatul a ieșit în scurt timp însă din sediul DNA, refuzând să facă declarații.

În 10 martie 2014, Sandu Staicu a fost reţinut de DIICOT într-un dosar penal instrumentat de către procurorul Remus Jurj Tudoran, pentru constituire de grup infracţional şi spălare de bani, iar două zile mai târziu instanţa supremă a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a omului de afaceri.

Potrivit DNA, trei zile mai târziu, Sandu Staicu  a stabilit o întâlnire cu Dragoş Băsescu în jurul orei 17.00, la Clubul Pescariu, loc care îi fusese indicat de Ciprian Nistor. Când a ajuns la club, Ciprian Nistor i-a cerut să plătească un abonament de intrare în zona piscinei, apoi cei doi s-au întâlnit la vestiar şi cu Dragoş Băsescu, care i-a dat lui Sandu Staicu un slip. În zona de SPA, cei trei au intrat împreună într-o saună. Acolo, Ciprian Nistor şi Dragoş Băsescu i-au dat să citească o listă cu nume de firme şi de persoane pe care Staicu le-a recunoscut ca fiind vizate în dosarul penal în care fusese reţinut. Anchetatorii spun că cei doi i-au dat omului de afaceri lista cu date din dosar pentru a-l convinge că au acces la dosar şi că au posibilitatea de a influenţa evoluţia acestuia. Tot cu această ocazie, Dragoş Băsescu a pronunţat şi numele procurorului de caz.

Omul de afaceri Ciprian Nistor ar fi fost şi intermediarul mitei în dosarul în care sunt cercetaţi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj şi Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu.

În acest dosar, omul de afaceri Sergiu Lucinschi este acuzat de şantaj şi trafic de influenţă, Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la DIICOT, de luare de mită, iar procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj şi Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, de complicitate la şantaj.