14.9 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 8:54
No menu items!

MIRACOL. Tripleți de panda, născuți la o grădină zoologică din China

spot_img

Urșii panda gigant se hrănesc exclusiv cu bambus, cântăresc în jur de o sută de kilograme și măsoară 1,80 m

 panda tripleti

Tripleți de urs panda s-au născut la sfârșitul lunii iulie într-o grădină zoologică din China, aceasta fiind un eveniment extrem de rar, considerat un „miracol”, luând în calcul marea dificultate de reproducere a acestor urside în captivitate, relatează marți AFP.

Cei trei pui de panda s-au născut pe 29 iulie la Safari Park Chimelong din Guangzhu (sau Canton, sudul Chinei).

„Este o minune. Au 15 zile și au trăit mai mult decât oricare alți tripleți”, a declarat AFP Dong Guixin, directorul parcului.

Mama lor, Juxiao, al cărei nume înseamnă „zâmbet de crizantemă”, provine de la Centrul chinez de protecție și cercetări asupra urșilor panda gigant din Wolong (Sichuan, sud-vestul țării). După naștere, puii au fost puși în incubator, fiind apoi duși înapoi la mamă pentru alăptare.

Un membru al personalului rezervației naturale Wolong, de unde provine Juxiao, apreciază că este prea devreme pentru a considera puii în afara oricărui pericol. Numai după ce vor împlini șase luni se poate afirma acest lucru.

Rata mortalității nou-născuților panda este „extrem de ridicată”, amintește directorul parcului.

Urșii panda au habitatul în munții din sud-vestul Chinei, unde au fost inventariate circa 1.600 de exemplare. Potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF), al cărui animal emblematic este, ursul panda gigant este amenințat cu dispariția mai ales din cauza reducerii habitatului său.

Urșii panda gigant se hrănesc exclusiv cu bambus, cântăresc în jur de o sută de kilograme și măsoară 1,80 m. Particularitatea lor este că au șase degete.

C.A.