8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:15
No menu items!

Mioara Roman, dată afară de Guvern! Vila din Primăverii, scoasă la vânzare

spot_img

Mioara Roman, dată afară de Guvern! Vila din Primăverii, scoasă la vânzare

Vila în care locuiește fosta soție a premierului Petre Roman, Mioara Roman, și fiica acesteia Catinca se află pe lista imobilelor RA-AAPPS scoase la vânzare de Guvern, în baza actului normativ privind reglementarea condițiilor pentru vânzarea imobilelor proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS).

Astfel, imobilul-parțial cu terenul aferent, din strada Gogol numărul 2, în suprafață de 1.334 metri pătrați, va fi scos la vânzare, așa cum decurge din Anexa 3 la OUG 101.

Pe 8 martie 2013, la Tribunalul București, s-a discutat apelul intentat de Mioara și Catinca Roman împotriva unei sentințe nefavorabile date de Judecătoria Sectorului 1. ”Cel mai frumos cadou de 8 martie, pentru mama mea, este să ajungă la o înțelegere cu RA-APPS”, declara, la acea dată, fiica cea mare a Mioarei Roman. Ea a explicat atunci că mama sa ar sta și într-un apartament mai mic, numai să ajungă la o înțelegere.

În mai 2012, instanța a dat câștig de cauză RAAPPS în procesul de evacuare intentat de regie Mioarei Roman. Instanţa a dispus evacuarea celor două din vila de protocol, de pe strada Nikolai Gogol, nr. 2, din Cartierul Primăverii. Totodată, fosta soţie a lui Petre Roman a fost obligată să plătească aproape 77.500 de euro, reprezentând chirie pentru perioada martie 2008-aprilie 2009, şi aproximativ 220.000 euro, reprezentând contravaloare lipsei de folosinţă pentru perioada aprilie 2009 – martie 2012.

La aceste sume se mai adaugă dobânda legală calculată până la 10 aprilie 2012. În septembrie 2011, aceeaşi instanţă de judecată a dispus sechestrul pe vila de vacanţă a familiei Roman de la Sinaia, în contul datoriilor la chirie de 350.000 de euro, reclamate de RA-APPS.

Potrivit OUG 101, din sumele obținute prin vânzarea imobilelor, 50% se face venit la bugetul de stat, pentru investiții, iar 50% rămâne la dispoziția RA-APPS. Din acești bani, Regia va moderniza imobilele proprietatea publică a statului. La licitație nu pot participa persoanele care au datorii față de RA-APPS, deci nici Mioara Roman. În plus, terenul aferent construcției poate fi închiriat sau concesionat, iar încasările se fac venit la bugetul de stat.

Cosmina Croitoru