Mioara Roman, dată afară de Guvern! Vila din Primăverii, scoasă la vânzare

Mioara Roman, dată afară de Guvern! Vila din Primăverii, scoasă la vânzare

Mioara Roman, dată afară de Guvern! Vila din Primăverii, scoasă la vânzare

Vila în care locuiește fosta soție a premierului Petre Roman, Mioara Roman, și fiica acesteia Catinca se află pe lista imobilelor RA-AAPPS scoase la vânzare de Guvern, în baza actului normativ privind reglementarea condițiilor pentru vânzarea imobilelor proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS).

Astfel, imobilul-parțial cu terenul aferent, din strada Gogol numărul 2, în suprafață de 1.334 metri pătrați, va fi scos la vânzare, așa cum decurge din Anexa 3 la OUG 101.

Pe 8 martie 2013, la Tribunalul București, s-a discutat apelul intentat de Mioara și Catinca Roman împotriva unei sentințe nefavorabile date de Judecătoria Sectorului 1. ”Cel mai frumos cadou de 8 martie, pentru mama mea, este să ajungă la o înțelegere cu RA-APPS”, declara, la acea dată, fiica cea mare a Mioarei Roman. Ea a explicat atunci că mama sa ar sta și într-un apartament mai mic, numai să ajungă la o înțelegere.

În mai 2012, instanța a dat câștig de cauză RAAPPS în procesul de evacuare intentat de regie Mioarei Roman. Instanţa a dispus evacuarea celor două din vila de protocol, de pe strada Nikolai Gogol, nr. 2, din Cartierul Primăverii. Totodată, fosta soţie a lui Petre Roman a fost obligată să plătească aproape 77.500 de euro, reprezentând chirie pentru perioada martie 2008-aprilie 2009, şi aproximativ 220.000 euro, reprezentând contravaloare lipsei de folosinţă pentru perioada aprilie 2009 – martie 2012.

La aceste sume se mai adaugă dobânda legală calculată până la 10 aprilie 2012. În septembrie 2011, aceeaşi instanţă de judecată a dispus sechestrul pe vila de vacanţă a familiei Roman de la Sinaia, în contul datoriilor la chirie de 350.000 de euro, reclamate de RA-APPS.

Potrivit OUG 101, din sumele obținute prin vânzarea imobilelor, 50% se face venit la bugetul de stat, pentru investiții, iar 50% rămâne la dispoziția RA-APPS. Din acești bani, Regia va moderniza imobilele proprietatea publică a statului. La licitație nu pot participa persoanele care au datorii față de RA-APPS, deci nici Mioara Roman. În plus, terenul aferent construcției poate fi închiriat sau concesionat, iar încasările se fac venit la bugetul de stat.

Cosmina Croitoru

NICIUN COMENTARIU