35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 14:49

Minus 32 de grade Celsius la Întorsura Buzăului, în noaptea de Anul Nou

spot_img

Minima naţională a acestei ierni a fost înregistrată de Revelion, în judeţul Covasna

ger_iarna

Minima naţională a acestei ierni, de minus 32 de grade Celsius, a fost înregistrată în noaptea de Anul Nou la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, în timp ce la Miercurea Ciuc şi la Braşov au fost minus 29 de grade C.

Cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 32 de grade C, a fost măsurată la staţia meteo din Întorsura Buzăului în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 05.00.

“Noul an a debutat cu temperaturile cele mai scăzute din această iarnă. În ţară, cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului, unde a fost consemnată o valoare termică minimă de minus 32 de grade C. Vremea începe să se încălzească şi de la noapte (noaptea de joi spre vineri – n.r.) îşi fac apariţia, mai timid la început, ninsorile”, a precizat meteorologul Ovidiu Câmpean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, citat de MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, temperaturile minime înregistrate în centrul şi estul ţării au scăzut faţă de cele mai mici valori termice măsurate de meteorologi miercuri dimineaţă.

Astfel, în judeţul Harghita, cea mai scăzută temperatură din această iarnă, de minus 29 de grade C, a fost înregistrată la staţia meteo din Miercurea Ciuc în jurul orei 03.00, iar la Joseni au fost minus 26 de grade C. Minus 29 de grade C au fost, în noaptea de Anul Nou, şi în municipiul Braşov, în timp ce la Sibiu au fost minus 26 de grade C, la Sebeş, în judeţul Alba, minima înregistrată joi dimineaţă a fost de minus 25 de grade C, iar în judeţul Mureş, cel mai frig, minus 19 grade C, a fost în localitatea Sărmaşu.