20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:34

Minus 15 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

spot_img

Iarna a debutat, în acest an, nu doar calendaristic, pe 1 decembrie

termometru_iarna

Mercurul din termometre a coborât, luni dimineaţă, la Miercurea Ciuc, la minus 15 grade Celsius, cea mai scăzută valoarea termică înregistrată în ţară în iarna care a debutat, nu doar calendaristic, pe 1 decembrie.

Meteorologul de serviciu de la Staţia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat pentru MEDIAFAX că minima naţională a zilei, de minus 15 grade Celsius, a fost măsurată în jurul orei 5.30.

Potrivit meteorologilor, aceasta este cea mai rece dimineaţă din ţară în iarna care a debutat calendaristic luni, fiind incluse şi zonele foarte înalte, nelocuite, la peste 2.000 de metri altitudine.

Vremea a fost deosebit de rece, pe alocuri geroasă în judeţul Harghita, minimele consemnate de meteorologi fiind de minus 11 grade C la staţia din pasul Bucin, minus 10 grade C la Joseni, minus 7 grade C la Topliţa şi minus 3 grade C la Odorheiu Secuiesc.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de minus 33 de grade C, a fost consemnată în anul 1998 în Miercurea Ciuc, iar maxima absolută, de 16,8 grade C, în 1989, în aceeaşi localitate.