23.3 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 2:18
No menu items!

Minune! Cocaina are gust de Salam

spot_img

Adi_Minune_si_Florin_Salam

  • Adi Minune a picat în plasa întinsă de DIICOT pentru Florin Salam

Detaliile relaţiilor dintre lumea interlopă şi câţiva dintre ce mai cunoscuţi cântăreţi de manele au ieşit la iveală în dosarul „Cocaină pentru manelişti”. Cel puţin 10 cântăreţi de manele, câţiva dintre aceştia cu notorietate, sunt vizaţi de o anchetă DIICOT din care a fost disjuns dosarul în care Florin Salam a fost deja pus sub acuzare. Apropiaţi ai anchetei au declarat pentru Sursa Zilei că, dacă în cazul lui Florin Salam acuzaţia se referă doar la deţinere şi consum de cocaină în formă continuată, pe alţi manelişti extrem de cunoscuţi, îi vizează suspiciuni directe de trafic de stupefiante.

Dosarul „droguri pentru manelişti” a fost deschis iniţial la structura DIICOT Bucureşti, fiind preluat la structura centrală imediat ce procurorul de caz a promovat. Biroul de presă al DIICOT nu a făcut publice până acum detalii legate de această anchetă.

Salam şi formaţia lui au dat „declaraţii sincere”

Comunicările dintre Florin Salam și chitaristul formaţiei sale, Dan de la Giurgiu, pus şi el oficial sub acuzare în acest dosar, au fost monitorizate timp de patru luni de anchetatori. Un alt membru al trupei  lui Salam şi vechi prieten al acestuia, Costel Cocoş, a fost concediat de manelist în această toamnă, după ce, într-un alt dosar al procurorilor bucureşteni, violonistul formaţiei apare ca fiind forţat să-l predea pe Florin Salam unui membru al clanului Duduianu (Radu Reget, zis Denom) pentru datorii de sute de milioane de euro la jocuri de noroc. Pe 1 august, Florin Salam şi formaţia sa au fost atacaţi de trei membri ai grupării Vancică în faţa hotelului în care artistul locuieşte. Salam, dar şi unul dintre instrumentiştii săi au depus plângere la poliţie. În ianuarie 2012, tabloidele au scris şi că Florin Salam a fost călcat în picioare, la propriu, într-un club din Capitală de câţiva interlopi, aceştia reproşându-i că nu le este fidel întrucât a acceptat să cânte şi pentru clanuri rivale.

Adi Simionescu „Minune”, suspectat de trafic şi consum

Un alt nume vehiculat în cadrul anchetei de la DIICOT este cel al lui Adrian Simionescu, alias Adi de Vito sau Adi Minune, naşul lui Florin Stoian, zis Florin Salam, dar şi al lui Aurel Caran, detronat de fraţi din cauza abuzului de droguri. Manelistul, dar şi alţi colegi de breaslă ar fi picat pe interceptări în timp ce anchetatorii urmăreau gruparea Caran, dar şi pe alţi cămătari violenţi din Capitală, informaţiile fiind apoi coroborate şi cu denunţurile unor traficanţi. Unul dintre furnizori ar fi procurat droguri din Costa Rica pentru gruparea de interlopi. În acest dosar sunt urmărite mai ales circuitele financiare, pe anchetatori preocupându-i să afle dacă banii negri din concerte au fost sau nu investiţi ulterior în stupefiante.

Maneliştii şi drogurile

Şi Florin Salam, dar şi Adrian Minune au fost înconjuraţi în ultimii 10 ani de scandaluri privind consumul sau traficul de droguri, însă până acum niciunul dintre aceştia nu a dat explicaţii oficiale. De cele mai multe ori acuzaţiile de consum sau trafic de droguri au fost folosite ca arme în adevărate războaie mediatice declanşate de manelişti şi impresari, fiecare dintre tabere având spijin din partea unor grupări interlope. Iată câteva exemple:

  • În februarie 2004, Paul Iova, alias „Ion Petrişor„, pe atunci impresar de manelişti şi organizator al concursului Miss Piranda, se afla în război deschis cu Adrian Minune pe care l-a acuzat că şi-a sechestrat colegii de scenă, pe Sorinel Puştiu şi pe Dorel de la Popeşti, ca să nu mai poată ajunge în acea seară la spectacol. „Adrian are foarte mulţi bani, dar nu din muncă cinstită şi nu din cântat. Sunt bani murdari”, a declarat atunci impresarul, care a susţinut chiar că are probe care arată implicarea lui Adrian Minune în traficul de cocaină. În aceeaşi seară, Ion Petrişor l-a încoronat rege al manelelor, în locul lui Minune, pe Nicolae Guţă, pe care îl impresaria. Mai târziu, Ion Petrişor a făcut el însuşi obiectul unor acuzaţii, oficiale de această dată, fiind arestat în 2010 pentru contrabandă cu ţigări. Anul trecut, chiar de Crăciun, mascaţii i-au bătut din nou la uşă. Poliţiştii de la „Crimă Organizată” îl căutau însă pe unul dintre copiii săi, care administra un magazin de etnobotanice. „Am luat nişte ţigări şi le-am vândut mai departe, iar pentru asta am fost arestat 27 de zile. Dar nu aş putea să vând droguri, să nenorocesc tineretul şi să mă blesteme lumea”, a spus Petrişor jurnaliştilor imediat după percheziţii.
  • În iulie 2009, Leo de la Strehaia a depus oficial o plângere la parchet, în care susţinea că are informaţii că Adrian Minune este implicat în afacerile cu droguri pe care le coordonează Aurel Caran, lider al clanului interlop din Pantelimon. Tot atunci, Leo de la Strehaia a declarat public şi că l-a invitat şi l-a plătit cu 5.000 de euro pe manelistul Adrian Minune, ca să cânte la logonda fiului său, dar că acesta a lipsit din cauză că era „prea drogat să se mai deplaseze”.
  • Acuzaţii privind consumul de droguri l-au vizat şi pe Sorinel Puştiu, pe numele său real Sorin Marius Ene. Imediat după ce Florin Salam a dat declaraţii la DIICOT, Puştiu a făcut propriile sale precizări cu privire la aceste acuzaţii. „Eu am făcut şi nişte analize ca să demonstrez că nu fac aşa ceva. Eu nu cred aceste zvonuri despre el. Oamenii vorbesc, atunci când eşti artist, chiar dacă e de bine sau de rău. Eu nu ştiu ce duşmani are Salam sau eu. Poate avem nişte duşmani necunoscuţi”. Potrivit tabloidelor, Sorinel Puştiu este verişor cu Adrian Minune, talentul său fiind descoperit în urmă cu 20 de ani la o terasă din Eforie Nord de impresarul Florin Petrescu, alias Axinte.
  • Alexandra Rupa, supranumită „Prinţesa drogurilor”, a fost condamnată în 2009 la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri. Tânăra, cărăuşă de cocaină din Panama, ar fi avut conform presei de scandal, o relaţie cu cumnatul lui Vali Vijelie.

Maia Constantin