1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 0:25
No menu items!

Minivacanța de 1 Mai: 35% din structurile de cazare de pe litoral sunt pregătite pentru turiști

spot_img

Tarife de la 205 lei pentru sejururile la mare, prin programul “Litoralul pentru Toţi”

Din aproximativ 97.700 de locuri clasificate de pe litoralul românesc, sub 35.500 sunt pregătite să primească turiști în perioada minivacanței de 1 Mai, ceea ce înseamnă aproape 35%, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Federația a organizat luni o conferință în care au prezentat solicitările hotelierilor. Printre acestea se află stabilirea unei alianţe între hotelierii din zona de sud a litoralului şi Primăria Mangalia, pentru îmbunatăţirea infrastructurii, și elaborarea unui plan de promovare pentru sudul litoralului, în special pentru promovare internă.

Membrii FPTR mai vor crearea unui brand turistic propriu zonei Mangalia Nord, creşterea numărului de evenimente şi derularea de activităţi de agrement unice pe litoralul românesc, care să scoată în evidenţă staţiunile din sudul litoralului.

Ei mai vizează înfiinţarea unei firme pe baza unui parteneriat public – privat pentru administrarea staţiunilor, având ca acţionari operatorii economici din zonă, stimularea investiţiilor din sudul litoralului prin acordarea de stimulente pe plan local și reducerea numărului de taxe, impozite pe care trebuie să le plătească o unitate hotelieră.

“Întotdeauna, în vârf de sezon, firmele primăriilor nu au făcut faţă fluxului mare de turişti şi nu au putut asigura la nivelul dorit de noi curăţenia, paza şi liniştea în zonă. Firmele de pe litoral sunt primele interesate de aspectul staţiunilor”, a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.

Cele mai multe locuri puse la dispoziția turiștilor de 1 Mai, din cele 12 stațiuni de pe litoral, vor fi în Mamaia (18.000), Eforie Nord (5.000) şi Neptun (4.100). În Costineşti vor fi disponibile 2.500 de locuri, în Mangalia aproape 900, iar în Saturn în jur de 800.

C.C.