4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:23

MINIVACANŢA de 1 MAI. Aglomeraţie pe drumurile spre munte şi spre litoral

spot_img

Poliţiştii recomandă folosirea de rute alternative pentru DN1

DN1

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier este intens pe DN1 București – Brașov și pe A3 (București – Ploiești). 

Potrivit poliţiştilor, valorile de trafic sunt ridicate în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, mai ales că pe DN1, la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Brașov, capacitatea de circulație este diminuată din cauza trecerii de la două la o bandă de circulație.

De aceea, pentru evitarea aglomerației pe DN1, pot fi folosite următoarele variante alternative: către Brașov – DN1A Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele; către Sinaia – DN7 București – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgoviște – Fieni – Sinaia; către zona Bran-Moeciu – A1 (București – Pitești), DN73 Pitești – Brașov.

Pe A2 (București – Constanța) nu sunt semnalate probleme de fluență, spun poliţiştii, iar valorile de trafic sunt reduse. La stația de taxare de la Fetești nu sunt probleme, însă, în următoarele 2-3 ore ale dimineții, este posibil să se formeze mici coloane de mașini înaintea stației de taxare din cauza faptului că nu toți conducătorii auto știu că pot să achite taxa de pod și în sistem electronic (prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577) sau la oricare dintre benzinăriile de pe autostradă. Așadar, conducătorii auto trebuie să știe că se poate trece liber prin stația de taxare, cu condiția ca taxa respectivă să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.00, menționează sursa citată.

În plus, începând cu ora 10.00, s-a semnalat trafic rutier intens și pe DN5 București – Giurgiu și DN6 București – Alexandria. Pe DN5, la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, către Bulgaria, s-a format o coloană de aproximativ 1 km, însă aceasta este în mișcare. Pe DN6 (București – Alexandria) se semnalează aglomerație mai ales la intrarea pe segmentul Mihăilești – Ghimpați, alcătuit din câte o bandă pe sens, potrivit Centrului Infotrafic.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, în perioada minivacanței de 1 Mai, Poliția Rutieră va acționa cu numeroase efective și aparatele radar din dotare pe toate arterele rutiere importante din țară.

R.D.