27.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 15:02
No menu items!

Ministrul UDMR al Sportului, Eduard Novak, se va inspira în strategia națională…. de la maghiari

spot_img

Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a anunțat că pregătește o strategie a sportului românesc care se va inspira din modelele de succes, în special din cel al… Ungariei. 

Ministrul Eduard Novak a anunțat că va înființa o comisie care va avea ca scop realizarea unei strategii pentru sportul românesc. Membrii comisiei vor prelua modelele de succes, Ungaria fiind printre cele mai bune exemple.

„În ultimii ani, autoritățile din Ungaria au făcut investiții importante în infrastructura sportivă și au construit numeroase baze sportive, stadioane, săli de sport și bazine de înot. De asemenea, au investit bani în infrastructura sportivă a comunităților de maghiari de peste hotare, inclusiv din Ardeal.

Practic, Ungaria este una dintre țările europene care alocă sumele cele mai mari din PIB pentru sport și activități recreative. Investițiile se realizează în baza unei strategii pe termen lung care nu se schimbă în funcție de guvernare și care pune accentul, în egală măsură, pe sportul de performanță și pe sportul de masă”, a scris ministrul UDMR al sportului românesc.