26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 23:03
No menu items!

Ministrul ucrainean de Externe, la NATO: Avem doar trei puncte pe agendă – arme, arme și arme

spot_img

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, joi, la Bruxelles, înainte de întâlnirea cu miniștrii de externe din țările NATO, la care este invitat, că are doar trei puncte de discuție pe agendă: ”arme, arme și arme”.

Kuleba a precizat că pentru aliații NATO ”nu ar trebui să existe diferențe între arme ofensive și defensive, nu are sens într-o țară ca Ucraina. Cei care spun că nu ne pot da arme ofensive sunt ipocriți. Fac apel la toți aliații NATO să lase deoparte ezitările și să ajute Ucraina cu tot ce are nevoie. Doar așa putem preveni alte masacre ca la Bucea”.

El a menționat că Berlinul ”a făcut un pas uriaș pentru că ne-a furnizat arme anti-tanc. E clar totuși că Germania poate face mai mult și lucrăm cu guvernul german pentru arme suplimentare. Dar Ucraina nu mai are timp”.

Secretarul general NATO Jens Stoltenberg a transmis că la reuniunea NATO din această dimineață aliații vor discuta exact despre furnizarea de arme Ucrainei și despre înăsprirea sancțiunilor impuse Rusiei.

”NATO nu trimite trupe pe teren și avem responsabilitatea de a nu face ca acest conflict să escaladeze dincolo de granițele Ucrainei”, a mai spus Stoltenberg.

                                                                                                                    Adina Silav