9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:10
No menu items!

Ministrul ucrainean al Apărării: Trupele lui Putin, gata să atace Ucraina în orice moment

spot_img

crimea ucraina

Trupele ruse ale lui Vladimir Putin sunt gata să atace Ucraina în orice moment, a declarat duminică secretarul Consiliului de securitate națională și apărare ucrainean, Andrii Parubii, citat de AFP.

”Scopul lui Putin nu este Crimeea, ci întreaga Ucraină. Trupele sale masate la frontieră sunt pregătite să atace în orice moment”, a declarat Parubii în fața a mii de manifestanți strânși în centrul Kievului pentru a-și exprima susținerea pentru unitatea Ucrainei.

Pe de altă parte, adjunctul ministrului apărării rus, Anatoli Antonov, a afirmat că Rusia respectă acordurile internaționale ce limitează numărul soldaților săi la granița cu Ucraina.

”Ministerul Apărării rus acționează în conformitate cu toate acordurile internaționale prin care se limitează numărul militarilor din zonele de frontieră cu Ucraina”, a spus Antonov, citat de Itar-Tass.

Membri ai unor miliţii proruse au atacat, sâmbătă, o bază militară ucraineană situată în vestul regiunii Crimeea, anexată oficial de către Rusia. Ulterior, încă o bază ucraineană, în apropiere de Sevastopol, a fost atacată.

C.C.