22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:40
No menu items!

Ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, află vineri decizia Curții Supreme în dosarul „Transformatorul”

spot_img

Curtea Supremă este aşteptată să anunţe vineri decizia în dosarul „Transformatorul” al ministrului transporturilor, Relu Fenechiu. La ultimul termen al procesului, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut pedeapsa maximă pentru Fenechiu și pentru ceilalţi inculpaţi în cauză, care este de 15 ani de închisoare cu executare. Verdictul ar urma să fie făcut public la ora 15.00.

Decizia nu va fi însă definitivă și poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al Curții Supreme.

Joi, cu o zi înainte de anunţarea verdictului, ministrul transporturilor a remis presei un comunicat cu „informaţii relevante privind dosarul penal”, în care susţine că „prin analizarea probelor aflate la dosarul cauzei rezultă, dincolo de orice dubiu, contrariul celor reţinute în rechizitoriu”.

„La data de 10.07.2013 am depus concluzii scrise prin care am solicitat achitarea, pentru că, în esenţă nu a fost săvârşită nicio faptă penală, nu există prejudiciu, nu a existat nicio înţelegere, activitate de ajutor sau de înlesnire pentru săvârşirea vreunei fapte prevăzute de legea penală, astfel că nu sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, nici ale faptei de abuz în serviciu, cu atât mai puţin cele ale vreunei forme a participaţiei la săvârşirea acestei infracţiuni”, a arătat Relu Fenechiu.

Completul care judecă dosarul „Transformatorul”, format din preşedintele Francisca Vasile, Ilie Iulian Dragomir şi Mirela Sorina Popescu, au respins, la ultimul termen al procesului, pe 4 iulie, toate probele şi excepţiile invocate de avocaţii lui Relu Fenechiu şi ai celorlalţi inculpaţi.

Andrei Tudor